Ernie Els er så opprørt over europatourens regelverk at han lar muligheten til å tjene en god slant penger i europatourens finale i Dubai neste uke gå fra seg.
ernie-els-boikotter-tourfinalen-i-dubai-

I ÅPEN KRANGEL MED EUROPATOUREN: Ernie Els har bestemt seg for å boikotte tourfinalen i Dubai 14. til 17. november på grunn av europatourens nye regler for medlemskap.

Den 44 år gamle sørafrikaneren har bestemt seg for å stå over neste ukes DP World Tour Championship i Dubai i protest mot nye European Tour-regler, skriver Golf.com

Touren krever nå at spillerne må stille opp i to av de tre turneringene som leder opp til tourfinalen for å være kvalifisert til å kjempe om førstepremeien på 48 millioner kroner (8 millioner dollar).

— Hvorfor tar de en slik beslutning og forventer at gutta vil spille? spurte den fire ganger majorvinneren og tidligere verdenseneren ifølge Andrew Both fra Reuters.

Els fortsatte ved å benevne avgjørelsen som en farse og en dårlig spøk.

—Jeg kan se (tourens synspunkt), men det er sprøtt. Jeg har spilt begge tourene siden 1994, og det har ikke vært noe problem. Men av en eller annen grunn forventer europatouren nå at vi skal spille fullt program, fortsatte Els.

Revurderer Europa-medlemskapet

— Tidligere var det slik at vi kunne spille syv turneringer, og likevel beholde kortet i Europa. Nå må du spille mer enn i Amerika. Det er retningen de går i. Jeg mener det blir fullstendig feil.

— Jeg blir nødt til å vurdere timeplanen min på nytt igjen. Jeg bidro med mitt for veksten av denne touren, i 22 år, og nå gjør de det nesten umulig for meg å fortsette å spille på denne touren.

Eurapatouren har de siste årene kjempet for at sine beste ikke-europeiske spillere skal fortsette i Europa selv uten gulroten om plass i Ryder Cup .Det er en tøff kamp mot den vesentlig mer pengesterke PGA- touren.

Årets Masters-vinner, Adam Scott fra Australia, sa fra seg sitt europatour-medlemskap for flere år siden. Mens Els, på 14.-plass på Race to Dubai-rankingen, har vokst fram som en av tourens mest respekterte veteraner.

Da Els ble spurt hvordan europatourens representanter reagerte på nyheten om at han ikke ville spille i Dubai, svarte han at «jeg tror virkelig ikke de bryr seg,» avslutter Golf.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.