Ernie Els boikotter tourfinalen i Dubai

Ernie Els er så opprørt over europatourens regelverk at han lar muligheten til å tjene en god slant penger i europatourens finale i Dubai neste uke gå fra seg.

ernie-els-boikotter-tourfinalen-i-dubai-


I ÅPEN KRANGEL MED EUROPATOUREN: Ernie Els har bestemt seg for å boikotte tourfinalen i Dubai 14. til 17. november på grunn av europatourens nye regler for medlemskap.

Den 44 år gamle sørafrikaneren har bestemt seg for å stå over neste ukes DP World Tour Championship i Dubai i protest mot nye European Tour-regler, skriver Golf.com

Touren krever nå at spillerne må stille opp i to av de tre turneringene som leder opp til tourfinalen for å være kvalifisert til å kjempe om førstepremeien på 48 millioner kroner (8 millioner dollar).

— Hvorfor tar de en slik beslutning og forventer at gutta vil spille? spurte den fire ganger majorvinneren og tidligere verdenseneren ifølge Andrew Both fra Reuters.

Els fortsatte ved å benevne avgjørelsen som en farse og en dårlig spøk.

—Jeg kan se (tourens synspunkt), men det er sprøtt. Jeg har spilt begge tourene siden 1994, og det har ikke vært noe problem. Men av en eller annen grunn forventer europatouren nå at vi skal spille fullt program, fortsatte Els.

Revurderer Europa-medlemskapet

— Tidligere var det slik at vi kunne spille syv turneringer, og likevel beholde kortet i Europa. Nå må du spille mer enn i Amerika. Det er retningen de går i. Jeg mener det blir fullstendig feil.

— Jeg blir nødt til å vurdere timeplanen min på nytt igjen. Jeg bidro med mitt for veksten av denne touren, i 22 år, og nå gjør de det nesten umulig for meg å fortsette å spille på denne touren.

Eurapatouren har de siste årene kjempet for at sine beste ikke-europeiske spillere skal fortsette i Europa selv uten gulroten om plass i Ryder Cup .Det er en tøff kamp mot den vesentlig mer pengesterke PGA- touren.

Årets Masters-vinner, Adam Scott fra Australia, sa fra seg sitt europatour-medlemskap for flere år siden. Mens Els, på 14.-plass på Race to Dubai-rankingen, har vokst fram som en av tourens mest respekterte veteraner.

Da Els ble spurt hvordan europatourens representanter reagerte på nyheten om at han ikke ville spille i Dubai, svarte han at «jeg tror virkelig ikke de bryr seg,» avslutter Golf.com.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Corales Puntacana Resort & Club Championship med Kristoffer Ventura (24. -27. september)

  PGA Tour LatinoAmerica: Jacksonville  Championship med  Andreas Halvorsen (23. -25. september)

  European Tour: Dubai Duty Free Irish Open med Kristoffer Reitan (24. -27 september)

  Symetra Tour: IOA Classic  med Karoline Stormo (25.-27. september

  Nordic League: Visby Open   med Jarand Arnøy og Sebastian Eidsæther Syr (22.-24. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Herrer   (23. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Damer   (23. september)

  Amatør: European Amateur Championship  med Herman Wibe Sekne og Michael Mjaaseth (22.-25. september)

  Junior: Srixon Tour 5 Kragerø GK (26.-28. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×