Norske barn under 13 år kan ikke konkurrere internasjonalt, og det blir ramaskrik de gangene det blir kjent at tiåringer, eller yngre, har deltatt i turneringer utenlands. Mens det i USA arrangeres golf-VM for syvåringer. SE VIDEO.
utenlands-spiller-syv-ringer-golf-vm-

SYV ÅR OG ALLEREDE STJERNE: Dokumentarfilmen The Short Game følger åtte syvåringer i trening og konkurranse. SE VIDEO LENGER NED PÅ SIDEN.

Man kan mene hva man vil om de særnorske reglene om at barn under 13 år ikke kan delta i internasjonal konkurranseidrett.

Så lenge idrettsforbundets regler er slik, må imidlertid NGF finne seg i at 13-årsregelen gjelder også for golf.

Så får vi idrettsinteresserte heller gjøre oss opp vår egen mening om i hvilken grad regelen bremser den norske talentutviklingen i de store, internasjonale idrettene. Som blant andre golf.

Dokumentar om VM for syvåringer

Den Emmy-vinnende regissøren Josh Greenbaums har laget en dokumentarfilm om åtte syvåringer som trener for, og konkurrerer i, junior-VM i golf. Det er kanskje unødvendig å legge til at ingen av dem er norske.

Filmen, som har fått tittelen The Short Game, lanseres på Netflix 12. desember. Traileren for filmen gir et godt innblikk i unike ferdigheter hos de unge golferne.

— The Short Game gir et høyst underholdende, oppløftende og familievennlig innblikk inn i en unik verden som de fleste av oss bare fantaserer om: Å være best i verden på noe, sier dokumentaransavarlig Lisa Nishimura i Netflix i en pressemelding.

— At det er barn som forfølger drømmen om å spille en sport typisk for voksne, gjør det hele enda mer spennende og inspirerende.

— The Short Game er et sjeldent eksempel på en vakker og hjertevarm historie som appellerer til alle generasjoner, lover Nishimura avslutningsvis.

Se også: Norges Idrettsforbunds regler for barneidrett

Hva mener du? Er det greit med 13-årsregelen, eller bør yngre barn få konkurrere internasjonalt? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.