Utenlands spiller syvåringer golf-VM

Norske barn under 13 år kan ikke konkurrere internasjonalt, og det blir ramaskrik de gangene det blir kjent at tiåringer, eller yngre, har deltatt i turneringer utenlands. Mens det i USA arrangeres golf-VM for syvåringer. SE VIDEO.

utenlands-spiller-syv-ringer-golf-vm-


SYV ÅR OG ALLEREDE STJERNE: Dokumentarfilmen The Short Game følger åtte syvåringer i trening og konkurranse. SE VIDEO LENGER NED PÅ SIDEN.

Man kan mene hva man vil om de særnorske reglene om at barn under 13 år ikke kan delta i internasjonal konkurranseidrett.

Så lenge idrettsforbundets regler er slik, må imidlertid NGF finne seg i at 13-årsregelen gjelder også for golf.

Så får vi idrettsinteresserte heller gjøre oss opp vår egen mening om i hvilken grad regelen bremser den norske talentutviklingen i de store, internasjonale idrettene. Som blant andre golf.

Dokumentar om VM for syvåringer

Den Emmy-vinnende regissøren Josh Greenbaums har laget en dokumentarfilm om åtte syvåringer som trener for, og konkurrerer i, junior-VM i golf. Det er kanskje unødvendig å legge til at ingen av dem er norske.

Filmen, som har fått tittelen The Short Game, lanseres på Netflix 12. desember. Traileren for filmen gir et godt innblikk i unike ferdigheter hos de unge golferne.

— The Short Game gir et høyst underholdende, oppløftende og familievennlig innblikk inn i en unik verden som de fleste av oss bare fantaserer om: Å være best i verden på noe, sier dokumentaransavarlig Lisa Nishimura i Netflix i en pressemelding.

— At det er barn som forfølger drømmen om å spille en sport typisk for voksne, gjør det hele enda mer spennende og inspirerende.

— The Short Game er et sjeldent eksempel på en vakker og hjertevarm historie som appellerer til alle generasjoner, lover Nishimura avslutningsvis.

Se også: Norges Idrettsforbunds regler for barneidrett

Hva mener du? Er det greit med 13-årsregelen, eller bør yngre barn få konkurrere internasjonalt? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: AT&T Byron Nelson  (12. – 15. mai)

  Korn Ferry Tour: Visit Knoxville Open med Kristoffer Ventura (12. – 15. mai)

  DP World Tour: Soudal Open med Espen Kofstad og Kristian Krogh (12. – 15. mai)

  Nordic League: Rewell Elisefarm Challenge  med Torbjørn Johansen, Martin Ulseth, Sebastian Eidsæther Syhrog Mats Heien (10. – 12. mai)

  Ladies European Tour:Aramco Team Series – Bangkok med Marianne Skarpnord og Karoline Lund  (12. – 14. mai)

  LET Access Series: Flumserberg Ladies Open med  Dorthea Fobrigd, Tina Mazarino, Michelle Forsland og Celine Karlung  (12. – 14. mai)

  LPGA: Cognizant Founders Cup (12. – 15. mai)

  Norgescup: Garmin Norgescup Larvik GK   (4. – 15. mai)

  College:  NCAA Franklin Regional  med Emilie Øverås 9. – 11. mai)

  College:  NCAA Tallahassee Regional  med Franzizks Sliper og Anna Cathrine Kreklin 9. – 11. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×