Aldri før har vi sett han slik i sonen, Viktor Hovland har funnet vinnerformelen.

Seieren i helgens BMW Championship på Olympia Fields utenfor Chicago var kanskje den råeste så langt av hans fem seire på PGA-touren. Den vanvittige sluttspurten med 7 under par på siste 9 hull, og 61 slag for runden, førte til ny banerekord, bare to dager etter at Max Homas tok banerekorden, og laveste sisterunden i FedEx-cupens historie.

Og vinnerformelen, jo det er bare Drive->Pitch->Putt, enkelt og greit.

Til pressen etter runden fortalte Hovland at når han ligger i posisjon i fairway, så har han ganske god følelse på hvordan han kan kutte ballen inn mot hullet og komme nærme pinnen, det sitter i kroppen. “Fun when you feel like you cannot miss!” skrev Hovland selv på Instagram.

Det var ikke hvem som helst Hovland måtte ta igjen heller denne søndagen, verdenseneren Scottie Scheffler virket ganske så uovervinnelig en god stund, men Hovlands sluttspurt med birdie på hull 17 og 18, banens to vanskeligste hull, gjorde det klart at denne seieren tilhørte Hovland.

Dermed klatret Hovland helt opp til 2. plass i FedEx-cupen, helgen før finalen settes igang på East Lake Golf Club i Atlanta. Det betyr at Hovland starter på 8 under par og en 2. plass, to slag bak Scheffler som han vil slå ut med i siste gruppe torsdag kl 20:00 norsk tid. Dramaet kan følges på Discovery+ eller Eurosport.