Foto: Trsitan Jones/Let

Den 22. september barker tolv europeiske og tolv amerikanske damer sammen når Solheim Cup 2023 slås i gang på Finca Cortesin i Andalucia syd i Spania. Onsdag denne uken, live på Sky Sport og Golf Channel, annonserte kapteinen for det europeiske laget, Suzann Pettersen, sine fire håndplukkede valg. Fra før var åtte av laget på tolv automatisk kvalifisert.

Suzanns valg:
Madelene Sagström
Caroline Hedwall
Emily Kristine Pedersen
Gemma Dryburgh

Kvalifiserte gjennom LET Solheim Cup-poeng:
Celine Boutier
Maja Stark.

Kvalifiserte gjennom Rolex Women’s World Golf Rankings:
Charley Hull
Georgia Hall
Leona Maguire
Linn Grant
Anna Nordqvist
Carlota Ciganda

Dryburgh sikret sin første LPGA Tour-tittel i november da hun vant Toto Japan Classic, og for bare noen uker siden oppnådde hun sin beste plassering i en major med åttende plass på The Amundi Evian Championship.

“Jeg er over månen over å bli valgt til min første Solheim Cup,” sa skotten. “Det har vært en drøm for meg å spille på det europeiske laget så lenge jeg kan huske, og at det blir virkelighet føles utrolig. All den harde jobbingen over årene har virkelig vært verdt det, og nå kan jeg bare ikke vente med å slå ut sammen med resten av lagkameratene mine.”

Dette vil være Sagströms tredje opptreden i Solheim Cup etter at hun debuterte i 2017 og var en del av det vinnende laget sist gang i Toledo, men det vil være en ny opplevelse da det vil være hennes første på europeisk jord.


“Jeg er veldig stolt og beæret over å få et valg fra Suzann,” sa svensken. “Å spille i min tredje Solheim Cup og den første på europeisk jord er en enorm prestasjon for meg og noe jeg alltid har drømt om. Jeg kan ikke vente med å representere Europa i Spania og skape noen utrolige minner med laget. Vamos!”

Hedwall vil delta for femte gang, og hennes første siden 2019 etter å ha blitt valgt av Pettersen. Den svenske stjernen sikret sin syvende LET-tittel i forrige sesongs finale – Andalucía Costa del Sol Open de España – og gleder seg veldig til å spille på spansk jord igjen.

“Jeg er bare veldig spent på å spille en annen Solheim Cup,” kommenterte Hedwall. “Det er absolutt min favoritthendelse å spille, så jeg kan ikke vente med at uken skal starte! Etter å ha flotte minner fra slutten av fjoråret i Andalucía, tenkte jeg ikke mye på Solheim før jeg vant, og etter det ble det et mål for sesongen. Jeg er bare veldig glad det ble en realitet og super spent på å spille i Spania igjen.”

Danmarks Pedersen vil også slå ut i hennes tredje Solheim Cup, etter at hun debuterte i 2017 og sank putten som forseglet seieren på amerikansk jord i 2021.


“Jeg er veldig stolt over å bli valgt,” sa vinneren av 2020 Race to Costa del Sol. “Jeg er begeistret fordi Suzann er noen jeg alltid har sett opp til. Jeg har ennå ikke spilt en Solheim Cup i Europa, og jeg ønsket virkelig å spille denne. Spania har en veldig spesiell plass i hjertet mitt, jeg elsker Spania og er veldig glad for å kunne representere Europa igjen.”

Da hun snakket om sine fire valg, sa Pettersen: “Jeg er veldig fornøyd med laget mitt! Madelene var et åpenbart valg; hun var rett der i pakken med resten av de åtte kvalifiserte, har erfaring og er en flott lagkamerat. Det har vært flott å følge Gemma og hennes prestasjoner det siste året, hun har et veldig konsekvent spill, er en flott putter og har en flott personlighet.


“Emily er en tøff konkurrent, spesielt i matchspill, hun har erfaringen og jeg vet hva jeg får fra henne. Jeg kan ikke tenke på en mer konkurransedyktig spiller enn Caroline. Jeg er veldig glad for å ha henne på laget vårt. Hun kompletterer laget perfekt med spillet sitt og prestasjonene i Solheim Cup.”