«The Henrik Bjørnstad story»

Golfkarrieren til Henrik Bjørnstad har bestått av oppturer og nedturer. Aller helst husker vi alle oppturene, sier Pål Næss, og har samlet et knippe.

the-henrik-bjornstad-story

Pål Næss etablerte Golferen.no i 2004, og var nettstedets første redaktør.

Henrik Bjørnstad.
Født mai 1979.

Allerede som tenåring gikk han sine egne veier. Droppet forbund og landslag. Tok sine egne valg på tvers av de meningsberettigede, og ble profesjonell allerede som 17-åring.

Og tjente sine første penger – drøyt 40.000 kroner – snaut 18 og et halvt år gammel med en overraskende 41.-plass i German Masters 1997.

Halvannet år etter ble han nummer 13 i Heineken Masters, og spilte inn 100.000 kroner. Året var 1999.

Skikkelig sving på saken ble det ikke før i 2001-sesongen, da han så vidt klarte å kvale inn til europatouren, men rappet til med tre topp-10-plasseringer og 81.-plass på pengelisten.

Det ble toppet året etter med 61.-plass, og millioninntekt for andre år på rad. Kun et kunstslag fra Jose Maria Olazabal fratok ham en seier i Hong Kong. Det samme året ble han helt i Sverige med tredjeplass i Scandinavian Masters. Året er 2002.

De neste to sesongene hopper vi kjapt over. For her kommer nedturen. Konklusjonen var at han midt i 2004-sesongen puttet køllene på hylla, fant fram hammeren og begynte som hjelpesnekker.

Caddiesnekker Bjørnstad var ute ett år før han fikk lysten tilbake. Han stilte blant annet i Vestfold Open, der han viste spill av høy klasse, og utklasset resten av feltet.

Og han var passe gal nok å si at han ville til USA og PGA-touren. Og det sommeren 2005.

Høsten 2005 står som noe av det største i norsk herregolf, og en idrettsprestasjon som burde fått plass i historiebøkene. Hadde det ikke vært for at det kun var kvalifisering og premien var “kun” en plass på PGA-touren.

Vel – han gikk i hvert fall gjennom alle stegene i USA. Med Se og Hør-fotograf og teknikkfreak Henning Jensen som caddie og mental støtte, og forholdsvis nyansatt sportssjef i Jan Erik Aalbu på sidelinjen, fikk Norge en spiller på PGA-touren.

Der spilte han 2006-sesongen, og fikk store overskrifter da han ledet Buick Invitational midtveis i sisterunden, og endte på 10.-plass i sin andre turnering.

På de tre første turneringene hadde han spilt inn 225.000 dollar – gutten fra Oslo og Drøbak som bare ni måneder tidligere hadde livnært seg som snekker.

The American Dream.
Det endte imidlertid som de fleste husker i ikke fornyet kort, og 2007-sesong på Nationwide. Aner vi en liten konsentrasjonssvikt den sesongen, etterfulgt av en noe bedre 2008-sesong?

2009 er sesongen der Henrik Bjørnstad virkelig viser at han har vokst siden PGA-debuten i 2006. Gjennomført en stødig sesong med masse godt spill, masse birdier, nok med penger og retur til PGA-touren.

Nå står han der igjen.
30 år – og på Hawaii.

Der han sto for fire år siden. Nesten rett fra snekkeryrket og rett fra kvalifisering. Han har en knallsesong i USA bak seg, har blitt pappa, etablert seg og trent knallhardt i oppkjøringen.

På sidelinjen står en nesten nyansatt sportssjef Frode Scheie, og en profesjonell caddie.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: Bank of Hope LPGA Match Play med Celine Borge 28. mai)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.