Bjørn Wiekola Foto Geir Norling

Bjørn Wirkolas jubileumsturnering skulle vært arrangert for to år siden, på baner mellom Hua Hin Og Cha Am i Thailand.

I år var det igjen mulig å arrangere Wirkola Cup, og 28 golfvenner av Bjørn Wirkola tok veien til varmere strøk.

Samtidig feiret Edgar Skjønhals, i reisebyrået med samme navn, og med base på Tynset, sitt 40-årsjubileum som en god arrangør av reiser til Det fjerne Østen.

Parkinsons


79 år gamle Bjørn Wirkola har blitt mer preget av Parkinsons sykdom de senere år. Humøret og  stå på-vilje har han dog til fulle. Det er imponerende å se Bjørn Wirkola entre banen og bli med selv om sykdommen hans naturlig nok medfører at han slår betydelig kortere enn før. Han var med på begge 18-hullsrundene som var tellende på Wirkolacup. Den ene ble spilt på Palm Hills-banen den andre på Springfield-b<nen.

Stolt av sin far

— Jeg er stolt av faren min.Tidlig i vinter var vi i tvil om kan kunne være med. Men han bet tennene sammen. Han ville være med på 10-års jubileet, og så fram til turen til Cha Am for å spille golf med vennene sine, sa Tore Wirkola.
Denne turneringen er jo mer sosial enn andre turneringer. Er det et sted det viktigste er å delta, er jo her på Wirkola cup. Resultatene får bli som de blir, la Tore til.

Også kona til Bjørn, Sigrun, støttet opp og har støttet opp om alle tidligere turneringer selv om hun ikke spiller golf selv. Hun fikk en velfortjent hedersbevisning under premieutdelingen.

To klasser

Dameklassen ble i år vunnet av Ragnhild Hanstvedt foran Wencke Nordli og Aslaug Knutsen, mens herreklassen ble vunnet av Tore Lønhaug foran Stig Andersen og Frode Knutsen.
En må også nevne Rogeir Heimstad og Kolbjørn Moe, som står for alt det praktiske under Wirkola Cup. De sørger for transport til og fra banene, premieutdelingen og selve arrangementet. De sørger også for at de som vil spille mer enn Wirkola cup for plass på forskjellige baner rundt omkring i Cha Am og Hua Hin-området. Bedre arrangører skal en lete lenge etter.

VANT WDAMEKLASSEN: Ragnhild Hanstvedt Foto: Geir Norling