Foto: Jan E. Espelid

Espen Kofstad sikret arbeidsplassen for kommende sesong med overbevisende spil sin siste europatour-turnering for2022

En bogeyfri syv under par 64-runde, med birdie på åpningshullet og deretter seks birdier på rad fra hull10 til 15, ga Kofstad elleve under par totalt, og delt 42.-plass i Portugal Masters.

Det var bare digg. Jeg slo gode utslag, gode innspill. Jeg hadde en god feeling, og skaffet meg gode lengder inn til greenene.  

Espen Kofstad til Norsk Golf

Nordmannen havnet 19 slag bak vinneren, engelskmannen Jordan Smith, som satte ny rekord på den europeiske touren med -30 etter en imponerende oppvisning med runder på 62, 67, 62 og 63 slag.

På sikker plass

Jeg trodde jeg var safe for lenge siden og bare kunne prøve å gønne på mot Dubai. Så begynte jeg å slite med formen samtidig som alle andre bak meg begynte å spille veldig bra.

Kofstad ril Norsk Golf om kampen for å bli Topp 117 på europatour.rankingen.rankingen

Oslospilleren endte på 113.-plass på rankingen, der de 117 fremste får kategori 10. Det gir ham fulle spillerettigheter i 2023-sesongen, som innledes i Sør-Afrika med Joburg Open på Houghton GC i Sør-Afrika 24. til 27. november.
Slik det ser ut nå ligger det an til at Espen åpner 2023-sesongen 8. desember med Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek-banen, også det i Sør-Afrika.

Se også: Resultater fra Portugal