Europatouren er tilbake i vårt broderland i sør med Made in Denmark-turneringen, som allerede etter to dager ble en publikumssuksess. Selv om tordenguden Tor svingte sin hammer i overkant mye.
golffest-hos-dansk-senget-ykonge

GRESK AMFITEATER: Hull 16 på Himmerland er blitt helt nytt, og ligner nå et gresk amfiteater. Under Made in Denmakr-turneringen var det fullt hus hele tiden.

golffest-hos-dansk-senget-ykonge

HOLE-IN-ONE-PREMIE: De som gjorde HIO under Made in Denmark-turneringen på Himmerland kunne ta med seg en ekslusiv Gaia golfbil verdt 125.000 kroner.
golffest-hos-dansk-senget-ykonge

GRATIS BAGUETTE: Ikke alt var kommersialisert under Made in Denmark-turneringen på Himmerland. Det danske golfforbundet scoret mange ekstrapoeng ved å dele ut gratis baguetter til publikum.

golffest-hos-dansk-senget-ykonge

TREFE TIL EN KVART MILLION: Vinneren av Made in Denmark-turneringen på Himmerland kan ta med seg et sølvtrofe designet av Georg Jensen, og verdt 250.000 kroner.

(HIMMERLAND/GOLFEREN.NO) Det er ingen krise i golf så lenge man bare stabler en stor fest på benene. Og det er akkurat det som skjer i disse dager på Himmerland Golf & Spa Resort litt sør for Aalborg.

For første gang siden 2003 er europatouren igjen i Danmark. Forskjellen denne gang er at arrangøren, i motsetning til sist, allerede på forhånd kunne være sikker på at det ikke ender med konkurs og økonomisk skandale. Slik det gjorde for 11 år siden, til tross for sportslig suksess med hele 60.000 tilskuere.

I Himmerland er det på forhånd solgt 70.000 billetter til de fire dagene, til trosse for at turneringen, som har fått det folkelige navnet Made in Denmark, hører til i den minste kategorien på europatouren.

Vinneren kan ta med seg hjem to millioner kroner fra den totale potten på 11 millioner. Som tilsvarer hva KLM Open i Nederland og Czech Open presterer.

Hva som ikke kan vinnes i penger kan til gjengjeld oppnås i tilleggspremier i sengetøykongekongen Lars Larsens handelssirkus.

Annerledes HIO-premier

En spiller som gjør eagle på et par-4-hull mottar en ederdunsdyne verdt 14.000 kroner fra milliardærens firma, Jysk. Og for hvert eventuelle hole-in-one på et par-3-hull, stoppes det en bil i spillerens koffert.

Ikke en ordentlig bil, vel å merke, men en golfbil verdt 125.000 kroner fra det eksklusive merket Garia, som Larsens sønn Jacob Brunsborg står bak.

Fredag var det Estanislao Goya, som måtte fundere på hvordan han skulle få sin designercart med til Argentina efter å ha gjort et ess på hull 10.

Kjærlighet med smell i

Publikum elsker det hele. Og siden Himmerland er Danmarks eldste golfresort, og derfor et sted der de fleste aktive golfere selv har spilt (og avholdt eksepsjonelt fuktige fester i de karakteristiske A-formede hyttene etterpå) er blandingen av profesjonell golf og markedsplass skrudd helt i været.

Begeistringen er stor, og når en spiller treffer en green er brølene på høyde med tordenguden Tors kraftigste smell med hammeren.

Fredag måttet spillet avbrytes en times tid, mens lyn og torden trakk vekk fra området. Imens søkte publikum mot teltbyen og de mange skjenkestedene, slik at begeistringen på den måten kunne holdes på høyeste nivå gjennom pausen.

Men det var gledelig nok ikke bruk for de politifolkene, som i miljøriktig takt og tone hadde funnet fram sine terrengsykler for patruljeringen i teltbyen. Hvor man kan få alt fra nakkemassasje, skokrem, digitale baneguider og all verdens fastfood.

Publikum kan også få seg en prat med banearkitektene Spogárd og VanderVaart, som særlig har bygget om banens greenområder på en måte som gjør de klart mere utfordrende for spillerne.

Et av de steder de har gått lengst er på hull 16, som har blitt et helt nytt par-3-hull, formet som bunnen av et gresk amfiteater.

Kardemomme og pokaler

Publikum beleirer skråningen rundt det nye par-3-hullt, der de kan se 15. green og hele hull 16.

Begeistringsbrølene fra tilskuerne kan høres helt til Rold Skov, hvor røvere like fæle som Thorbjørn Egners Kasper, Jesper og Jonathan sies å være på ferde etter solnedgang.

Den danske Thorbjørn (med Olesen til etternavn) arbeider intenst på å komme tilbake i golftoppen, og en seier vil sikre ham et kort til PGA Tour, der han trives godt med å spille.

Men det er den danske veteranen Thomas Bjørn som er utropt til storfavoritt. Hvis Thomas Bjørn vinner er han helt sikker på å få plass i det europeiske Ryder Cup-laget på Gleneagles i Skottland om en måneds tid.

I en alder av 43 år er det formodentlig siste sjanse som Ryder Cup-spiller for den 15 gagner europatour-vinneren.

Vinneren på søndag vil kunne ta med seg et trofe verdt en kvart million kroner. The Georg Jensen Trophy er vesentlig penere enn de fleste av de skrekkeksemplarene som utdeles i den internasjonale golfverdenen.

Det er en sølvskål med et tilsynelatende gravert mønster. Men går man tett på kan man se, at det er stemplet inn Made in Denmark i sølvet med mengder av hammerslag. Ikke med Tors hammer, men med sølvsmeden Allan Scharffs.

Se også: Livescoring fra Himmerland

Les også: Golferen.no sitt besøk før turneringen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.