Suzann Pettersen var ett slag bak teten før siste runde av LPGA-mesterskapet etter lørdagens 67-runde. Hun var den opplagte favoritten. Men 32-åringen snublet i egne ben, og endte på delt sjetteplass.
tutta-snublet-i-siste-runde

GIKK DEN VEIEN HØNA SPARKER: Suzann Pettersen fikk en forferdelig start med dobbelbogey på første hull av finalerunden i Wegmans LPGA Champoinship, og endte på delt sjetteplass på Monroe Golf Club i Pittsford, New York.

tutta-snublet-i-siste-runde

Turnering: Wegmans LPGA Championship
Dato: 15. – 18. august
Bane: Monroe Golf Club, Pittsford, New York, par 72, 6142 meter
Premiepott: 13,8 millioner kroner, hvorav 2,1 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Inbee Park
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

Alt gikk galt for Suzann Pettersen fra første slag, som hun sendte inn i trærne på høyre side av fairwayen. Det endte i en dobbelbogey hun aldri klarte å komme over.

Hun fikk tre bogeyer til på de første ni, og rundet i fem over par, 41, sjanseløs på å blande seg inn i tetstriden.

To birdier og én bogey til på de siste ni ga henne fire over par, 76, for dagen, den verste avslutningsrunden noen gang i en majorturnering, og delt sjetteplass, seks slag fra seieren.

Tatt fullstendig på sengen

— Jeg fikk en forferdelig start, og det tok meg omtrent ti hull å komme over det. Jeg måtte bare forsøke å redde meg selv fra total katastrofe, sier hun etter runden.

76-runden kom helt uten forvarsler. Hun var solid på oppvarmingen, og hun følte at en topprunde var på trappene da hun stod på første tee.

— Bare bitte litt (nervøs), jeg vet ikke hvor mye adrenalin som pumpet, jeg vet ikke hvor mye som skyldtes feil køllevalg. Jeg klarte uansett ikke bare å komme over det, avslutter Suzann Pettersen.

Inbee Park forsvarte tittelen på første omspillshull etter to under, 70, for dagen, og likt med Brittany Lincicome på -11.

Se også: Resultater fra LPGA Championship


Runde 3:
Tutta på vei inn i nytt majordrama

Før siste runde av LPGA Championship i New York er Suzanne Pettersen ett slag bak Brittany Lincicome på delt andreplass med Inbee Park. Noen som tror dette ikke blir dramatisk?

En titt på Suzann Pettersens resultater i majorturneringer i 2013 og 2014 forteller at hun er meget nær sin tredje majortittel.

Med unntak av feilskjær og misset cut i begge utgavene av U.S. Open og skadefravær i årets Kraft Nabisco, er prestasjonene imponerende.

Pettersen har klart cutten i seks majorturnerninger de to siste sesongene, og i de fem foregående ikke endt dårligere enn delt fjerdeplass:

2013: Kraft Nabisco Championship, delt 3; Wegmans LPGA Championship, delt 3; Ricoh Women’s British Open, delt 4; Evian Championship, seier; 2014: Ricoh Women’s British Open, delt 2.

Lørdag slo hun til med en imponerende fem under par 67-runde, som etter en innledende bogey bestod av seks birdier og resten par. Det gir ni under totalt, ett slag bak Lincicome, og to slag foran Mirim Lee på fjerdeplass.

Avslappet innstilling

— Jeg har kommet til et punkt der jeg ikke lenger prøver å gjøre så mye ut av det, sier Pettersen lørdag.

— Jeg prøver bokstavelig talt å vinne hver uke, og jeg vet jeg er god nok til å blande meg inn i tetstriden uansett bane.

— Og det i seg selv er nok et løft for selvtilliten, antar jeg, avslutter Suzann Pettersen.

Søndag starter hun i lederballen med Britanny Lincicome klokken 21.05 norsk tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.