Tutta snublet i siste runde

Suzann Pettersen var ett slag bak teten før siste runde av LPGA-mesterskapet etter lørdagens 67-runde. Hun var den opplagte favoritten. Men 32-åringen snublet i egne ben, og endte på delt sjetteplass.

tutta-snublet-i-siste-runde


GIKK DEN VEIEN HØNA SPARKER: Suzann Pettersen fikk en forferdelig start med dobbelbogey på første hull av finalerunden i Wegmans LPGA Champoinship, og endte på delt sjetteplass på Monroe Golf Club i Pittsford, New York.

tutta-snublet-i-siste-runde


Turnering: Wegmans LPGA Championship
Dato: 15. – 18. august
Bane: Monroe Golf Club, Pittsford, New York, par 72, 6142 meter
Premiepott: 13,8 millioner kroner, hvorav 2,1 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Inbee Park
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

Alt gikk galt for Suzann Pettersen fra første slag, som hun sendte inn i trærne på høyre side av fairwayen. Det endte i en dobbelbogey hun aldri klarte å komme over.

Hun fikk tre bogeyer til på de første ni, og rundet i fem over par, 41, sjanseløs på å blande seg inn i tetstriden.

To birdier og én bogey til på de siste ni ga henne fire over par, 76, for dagen, den verste avslutningsrunden noen gang i en majorturnering, og delt sjetteplass, seks slag fra seieren.

Tatt fullstendig på sengen

— Jeg fikk en forferdelig start, og det tok meg omtrent ti hull å komme over det. Jeg måtte bare forsøke å redde meg selv fra total katastrofe, sier hun etter runden.

76-runden kom helt uten forvarsler. Hun var solid på oppvarmingen, og hun følte at en topprunde var på trappene da hun stod på første tee.

— Bare bitte litt (nervøs), jeg vet ikke hvor mye adrenalin som pumpet, jeg vet ikke hvor mye som skyldtes feil køllevalg. Jeg klarte uansett ikke bare å komme over det, avslutter Suzann Pettersen.

Inbee Park forsvarte tittelen på første omspillshull etter to under, 70, for dagen, og likt med Brittany Lincicome på -11.

Se også: Resultater fra LPGA Championship


Runde 3:
Tutta på vei inn i nytt majordrama

Før siste runde av LPGA Championship i New York er Suzanne Pettersen ett slag bak Brittany Lincicome på delt andreplass med Inbee Park. Noen som tror dette ikke blir dramatisk?

En titt på Suzann Pettersens resultater i majorturneringer i 2013 og 2014 forteller at hun er meget nær sin tredje majortittel.

Med unntak av feilskjær og misset cut i begge utgavene av U.S. Open og skadefravær i årets Kraft Nabisco, er prestasjonene imponerende.

Pettersen har klart cutten i seks majorturnerninger de to siste sesongene, og i de fem foregående ikke endt dårligere enn delt fjerdeplass:

2013: Kraft Nabisco Championship, delt 3; Wegmans LPGA Championship, delt 3; Ricoh Women’s British Open, delt 4; Evian Championship, seier; 2014: Ricoh Women’s British Open, delt 2.

Lørdag slo hun til med en imponerende fem under par 67-runde, som etter en innledende bogey bestod av seks birdier og resten par. Det gir ni under totalt, ett slag bak Lincicome, og to slag foran Mirim Lee på fjerdeplass.

Avslappet innstilling

— Jeg har kommet til et punkt der jeg ikke lenger prøver å gjøre så mye ut av det, sier Pettersen lørdag.

— Jeg prøver bokstavelig talt å vinne hver uke, og jeg vet jeg er god nok til å blande meg inn i tetstriden uansett bane.

— Og det i seg selv er nok et løft for selvtilliten, antar jeg, avslutter Suzann Pettersen.

Søndag starter hun i lederballen med Britanny Lincicome klokken 21.05 norsk tid.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.