Fra minus til pluss hos Bjaavann

Etter flere tunge år har trenden endelig snudd for Bjaavann Golfklubb i Kristiansand. Klubben kommer ut med et overskudd på rundt 700.000 kroner i 2013, som skal brukes til å nedbetale gjeld. 

fra-minus-til-pluss-hos-bjaavann


HAR SNUDD TRENDEN: Ledelse og medlemmer kan glede seg over at den økonomiske nedgangen er snudd. Klubben ligger an til et 2013-resultet med et overskudd på 700.000 kroner, som skal brukes til å nedbetale kassakredittgjeld.

Etter millionunderskudd mot slutten av forrige tiår har økonomien gradvis forbedret seg i den Robert Trent Jones-designede golfbanen en mils vei øst for Kjevik flyplass.

Selv om ikke de endelige regnskapene legges fram før på årsmøtet senere på vinteren ser det ut til at klubben har klart å snu underskudd til overskudd i 2013.

Grepene ledelsen har gjort på kostnadssiden har vært effektive, og har fgitt et overskudd på om lag 700.000, som skal brukes til nedbetaling av kassekreditt.

Dette fikk ledere og medlemmer i Bjaavann GKs forskjellige utvalg vite av styreleder Jakob Kallevik og daglig leder Solveig Helgaas på et informasjonsmøte i forrige uke.

Fokus på å redusere gjeld

— Med fokus på reduksjon av gjeld ligger det altså ikke an til de store utskeielser på driften, om da ikke inntektene skulle øke, skriver webredaktør Margrethe Noraas på klubbens hjemmeside

I Bjaavann skal det jobbes målrettet med tiltak for å bedre økonomien, der kontingent og medlemsavgifter står for den største inntektsposten.

Innbetaling av kontingenter oversteg forventningene før jul, og det understrekes hvor viktig kontingenten er både for videre refinansiering og for å få så tidlig sesongstart som mulig.

Nivået på kontingent og avgift er et ofte diskutert spørsmål også på Bjaavann. I en undersøkelse, der en fjerdedel av medlemmene deltok, svarte imidlertid kun 10 prosent at de mener det burde vært rimeligere å spille golf på Bjaavann.

Se også: Bjaavann Golfklubb hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: AT&T Byron Nelson  (12. – 15. mai)

  Korn Ferry Tour: Visit Knoxville Open med Kristoffer Ventura (12. – 15. mai)

  DP World Tour: Soudal Open med Espen Kofstad og Kristian Krogh (12. – 15. mai)

  Nordic League: Rewell Elisefarm Challenge  med Torbjørn Johansen, Martin Ulseth, Sebastian Eidsæther Syhrog Mats Heien (10. – 12. mai)

  Ladies European Tour:Aramco Team Series – Bangkok med Marianne Skarpnord og Karoline Lund  (12. – 14. mai)

  LET Access Series: Flumserberg Ladies Open med  Dorthea Fobrigd, Tina Mazarino, Michelle Forsland og Celine Karlung  (12. – 14. mai)

  LPGA: Cognizant Founders Cup (12. – 15. mai)

  Norgescup: Garmin Norgescup Larvik GK   (4. – 15. mai)

  College:  NCAA Franklin Regional  med Emilie Øverås 9. – 11. mai)

  College:  NCAA Tallahassee Regional  med Franzizks Sliper og Anna Cathrine Kreklin 9. – 11. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×