Etter flere tunge år har trenden endelig snudd for Bjaavann Golfklubb i Kristiansand. Klubben kommer ut med et overskudd på rundt 700.000 kroner i 2013, som skal brukes til å nedbetale gjeld. 
fra-minus-til-pluss-hos-bjaavann

HAR SNUDD TRENDEN: Ledelse og medlemmer kan glede seg over at den økonomiske nedgangen er snudd. Klubben ligger an til et 2013-resultet med et overskudd på 700.000 kroner, som skal brukes til å nedbetale kassakredittgjeld.

Etter millionunderskudd mot slutten av forrige tiår har økonomien gradvis forbedret seg i den Robert Trent Jones-designede golfbanen en mils vei øst for Kjevik flyplass.

Selv om ikke de endelige regnskapene legges fram før på årsmøtet senere på vinteren ser det ut til at klubben har klart å snu underskudd til overskudd i 2013.

Grepene ledelsen har gjort på kostnadssiden har vært effektive, og har fgitt et overskudd på om lag 700.000, som skal brukes til nedbetaling av kassekreditt.

Dette fikk ledere og medlemmer i Bjaavann GKs forskjellige utvalg vite av styreleder Jakob Kallevik og daglig leder Solveig Helgaas på et informasjonsmøte i forrige uke.

Fokus på å redusere gjeld

— Med fokus på reduksjon av gjeld ligger det altså ikke an til de store utskeielser på driften, om da ikke inntektene skulle øke, skriver webredaktør Margrethe Noraas på klubbens hjemmeside

I Bjaavann skal det jobbes målrettet med tiltak for å bedre økonomien, der kontingent og medlemsavgifter står for den største inntektsposten.

Innbetaling av kontingenter oversteg forventningene før jul, og det understrekes hvor viktig kontingenten er både for videre refinansiering og for å få så tidlig sesongstart som mulig.

Nivået på kontingent og avgift er et ofte diskutert spørsmål også på Bjaavann. I en undersøkelse, der en fjerdedel av medlemmene deltok, svarte imidlertid kun 10 prosent at de mener det burde vært rimeligere å spille golf på Bjaavann.

Se også: Bjaavann Golfklubb hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.