En fantastisk avslutning sørget for at Dustin Johnson kunne holde Ian Poulter og Graeme McDowell bak seg og karrierens største seier i WGC-HSBC Champions i Shanghai.
johnson-stod-i-mot-europeisk-angrep

KNALLSTERK AVSLUTNING: Dustin Johson tok sin største seier da han avlsuttet de siste seks hullene av WGC-HSBC Champions på Sheshan International Golf Club i Shanghai med fem under par.

Den amerikanske Ryder Cup-spilleren måtte skuffet konstatere at hans treslags ledelse etter tredjerunden forsvant i løpet de to første hullene.

Men ved å spille de siste seks hullene fem under par på Sheshan International Golf Club kunne han signere for seks under par, 66, og seier på 24 under par.

Alle de tre i lederballen avsluttet med seks under par 66-runder, og dermed ble det tre slags margin for Dustin Johnson over regjerende mester Ian Poulter og fire foran McDowell.

Hull 16 vendepunktet

Johnson satte spikeren i kisten på det korte par-4 16. hullet. Utslaget var ti meter kort av greenen, og derfra chippet amerikaneren i for eagle mens Poulter gjorde birdie og McDowell par.

Johnson økte toslagsledelsen til tre slag med birdie på hull 17, og kunne rolig paradere inn til seier med par på hull 18.

Det betyr at 29 år gamle Johnson kunne heve sin første pokal på europatouren og også ta sin første World Golf Championships-tittel, verdt 8,2 millioner kroner (1.012.145 euro).

— Det er den største seieren så langt i karrieren, og det føles veldig bra, sier han til europatouren.

— Jeg har lagt ned mye arbeid i år, og jeg har slitt mye. Jeg vant den første turneringen denne sesongen, men jeg slet mer mot slutten.

— Jeg har virkelig jobbet hardt den siste måneden eller to, og det føles virkelig godt å krone innsatsen med seier.

Sergio Garcia hadde søndagens laveste runde med ni under par, 63, og ble til slutt nummer fire på 18 under par. Peter Hanson og Mikko Ilonen deler æren som beste nordbo med -7 og delt 21.-plass.

Se også: Resultater fra Shanghai


Torsdag:
Har det endelig snudd for McIlroy?

Rory McIlroy mener selv at åpningsrunden på sju under par, 65, i WGC-HSBC Champions kanskje er den beste han har spilt denne sesongen. Er dette endelig omslaget vi har ventet på?

Før 69-millioner kroners-turneringen i Shanghai ble slått i gang, uttalte McIlroy at han endelig var i godt spillehumør igjen.

Den tidligere verdenseneren la til at han følte seg klar for sin første seier for året, og at han hadde en god følelse før turneringen på Sheshan International Golf Club.

McIlroy kunne bokføre sju birdier, og bare en eneste bogey, som kom på det 11. hullet, hans andre for dagen.

Sesongens beste runde?

— Det er nok en av de beste rundene jeg har spilt denne sesongen, sier McIlroy til europatourens nettsted.

— Jeg skjøt 64 (i tredjerunden i Deutsche Bank Championship) i Boston, så det var en god golfrunde.

— Men dette er trolig bedre fordi det var litt vanskeligere forhold. Det var noe vind, og du er nødt til å spille god golf for å gå syv under her, oppsummerer McIlroy.

For 62-rankede McIrloy gir åpningen grunn til optimisme med tanke på å bli topp-60 i Race to Dubai, som vil gi plass i tourfinalen DP World Tour Championship om fjorten dager.

Med -7 er nordiren to slag foran Jamie Donaldson og forrige ukes vinner av BMW Masters, Gonzalo Fernandez-Castaño. Beste skandinaver er Jonas Blixt og Peter Hanson på delt 15.-plass.

Se også: Livescoring fra Shanghai

Hjalp det å støtte Tiger?

Graden av kniving mellom Tiger Woods og Rory McIlroy i Nike-stallen er det motstridende meninger om.

Tidligere i uken tonet imidlertid McIlroy flagg i den pågående feiden mellom verdensener Tiger Woods og spaltist Brandel Chamblee.

Sistnevnte laget bølger da han i sin spalte i Golf Magazine ga Woods strykkarakteren F for sesongen 2013.

Chamblee fortalte om da han selv fikk F etter å ha jukset i en matteprøve på barneskolen, og sammenlignet det med at Woods tøyet golfreglene.

Den angivelige romslige tolkingen skal ha skjedd ved et par anledninger, blant annet ved dropp fra feil sted på hull 15 i The Masters i april, og som kostet Woods to straffeslag.

Ikke overraskende, fikk ikke Chamblee bred støtte for sin kommentar, og nå har også McIlroy uttalt seg ut offentlig om saken.

— Ja, jeg tror Brandel tar helt feil. Jeg tror ikke han har autoritet til å uttale seg slik om Tiger Woods, sier McIlroy til Steve DiMeglio i USA Today.

— Folk ville ikke vite hvem Brandel Chamblee var hvis det ikke var for Tiger Woods, og jeg er helt imot det han skriver, og jeg mener han bør få en passende behandling.

En passende behandling kan være det Tigers manager, Mark Steinberg, mener når han overfor Shane Bacon i Yahoo! Sports antyder søksmål mot Chamblee.

Steinbergs uttalelse var muligens en medvirkende årsak til at Chamblee ba om unnskyldning på Twitter i forrige uke (se bilde).

Og kanskje noe av Woods kamplyst smittet over på McIlroy da nordiren offentlig forsvarte stallkameraten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.