Marita Engzelius hadde en skuffende kvalikturnering til LPGA, der hun måtte forlate Q-School etter fire runder. Nå vet vi hvorfor: Hun spilte med alvorlig skade i hånden.
engzelius--h-nd--delagt-

ALVORLIG BENSKADE: De røde sirklene viser væskeansamling og hevelser inne i to av håndrotsbena i håndleddet. Hadde hun ikke kommet under behandling ville det hele utviklet seg til tretthetsbrudd.

engzelius--h-nd--delagt-

BARE VENTE OG SE: Det tar opp til tre måneder å lege håndkaden Marita Engzelius har pådratt seg, og hun må bare smøte seg med tålmodighet og la 2015-sesongen begynne når kroppen hennes er klar for det.

engzelius--h-nd--delagt-

I GODE HENDER: Marita Engzelius gjennomgikk MR, og den lille betennelsen hun selv trodde hun hadde viste seg å være langt mer alvorlig enn antatt.

LPGAs Q-School ved i Daytona i Florida den første uken i desember ble en stor skuffelse for Marita Engzelius, som endte med +10 etter fire runder, delt 116.-plass og en skuffende hjemreise etter misset cut.

Etter at 26-åringen kom hjem på juleferie i Oslo har hun fortalt den egentlige grunnen til at det gikk så dårlig i turneringen der hun på forhånd fortalte at hun aldri hadde vært bedre forberedt.

— (Det var) væskeansamling og hevelser inne i to av håndrotsbena i håndleddet, og i tillegg en kraftig senebetennelse, beskriver hun i en pressemelding mandag det hun tidligere trodde bare var en liten betennelse.

— Jeg har blitt fortalt at hadde jeg fortsatt å trene nå, så hadde jeg dratt på meg et tretthetsbrudd.

— Legene er litt usikker på hvor lang tid restitusjonen vil ta, men håndleddet skal først ha to uker med fullstendig ro. Deretter skal vi analysere på nytt, forteller Engzelius videre i pressemeldingen.

Smerter i fem uker

Engzelius forteller at smertene i hånden startet fem uker før Q-School.

— Men jeg hadde god tid og forsøkte å lytte til kroppen. Jeg minsket ikke treningstimer, men jeg minsket range- og wedgetrening til det minimale, sier hun.

Oslo-spilleren iset ned håndledd og underarm flere ganger daglig, og begynte å ta betennelsesdempende medisiner.

Fortrengte smertene

— Etter en ukes tid, da smertene fortsatt var der, gikk jeg til behandling. Smertene ga seg ikke, og jeg valgte til slutt å ignorere dem, forteller Engzelius videre.

Hun valgte å ikke tenke på, eller snakke om, smertene. Hun bare skulle klare Q-School, med eller uten smerter.

— Jeg fortsatte med begrenset treningsmengde på rangen, og jeg kuttet helt ut wedge- og bunkertrening da dette var det mest smertefulle.

Under spillet tok kroppen selv kommando, og oslospilleren klarte ikke lenger å slå ned på ballen.

— Det var som om kroppen hadde fått nok, og hadde bestemt seg for å ikke å treffe bakken for å unngå smerter.

— Jeg kjempet imot, og diskuterte ikke smertene verken med familie, andre spillere eller caddie, sier hun, og legger til at hun ikke trengte noen unnskyldning for at spillet ikke var der.

— Slike tanker gir aldri resultater. Men jeg har i ettertid skjønt at under kvalet hadde underbevisstheten større påvirkningskraft enn jeg ville innse, sier hun om det å treffe bakken, som var det som ga de sterkeste smertene.

Tok MR i Norge

MR-undersøkelse etter hjemkomsten til Oslo avslørte imidlertid fort at skaden var langt mer enn 26-åringen trodde. Eller hadde villet innse.

Konklusjonen var klar på at hun måtte ha utsatt håndleddet for svært mye juling for å få en skade av så alvorlig omfang.

Engzelius håper hun kan restitueres så raskt som mulig. Først skal hun ha to uker fullstendig ro, og vet også at benskaden antageligvis trenger seks uker på å leges.

Da kan hun begynne å trene noen igjen selv om hun fortsatt har senebetennelse, som det kan ta opp til tre måneder å bli kvitt.

— Jeg håper at dette går så fort som mulig, men dette er noe jeg må ta på alvor, avslutter Engzelius, som er innforstått med at oppladningen til 2015-sesongen ikke blir som planlagt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.