Innspillet med sjuerwood til halvannen meter på første omspillshull i Symetra-finalen sikret Marita Engzelius karrierens første profesjonelle seier og plass direkte i finalesteget til LPGAs Q-School. SE VIDEO.
engzelius-eagle-ga-direkte-plass-i-finalesteget

TIL TOPPS I OMSPILL: Med rte under par, 69, på siste runde avanserte Marita Engzlius fra delt fjerdeplass til delt ledelse og omspill i Symetra Tour Championship på Jones-banen ved LPGA International i Daytona Beach. Florida. Hun vant finaleturneringen med eagle på først eomspillshull, og gikk med det direkte til finalesteget i LPGAs Q.-School, som spilles på samme bane i begynnelsen av desember.

— Det er bare en fantastisk, fantastisk avslutning av Symetra-sesongen! jublet Marita Engzelius etter eaglen som sikret seier over Jackie Stoelting og Demi Runas på første omspillshull i Symetra Tour Championship i Florida søndag.

— Jeg er utrolig lykkelig over å stå her med trofeet. Jeg var skjelven. Jeg var virkelig skjelven!

— Den første profesjonelle seieren er stor, og dette er definitivt gjennombruddet for meg, og jeg ser fram til mange, mange flere, fortsetter 26-åringen fra Oslo Golfklubb til Symetra-tourens hjemmeside.

Solid runde

Trioen med Engzelius, Stoelting og Runas måtte ut i omspillshull på hull 18 etter at oslojenta hadde avsluttet med en runde som inneholdt fem birdier og to bogeyer for tre under par, 69, og -10 totalt.

— Jeg traff driven virkelig godt, og den ble lang. Det må ha vært mye adrenalin der.

— Da jeg så de to andre slå ballen rett mot pinnen, men rulle over greenen, diskuterte caddien og jeg hvilken kølle jeg skulle slå, og jeg var komfortabel med sjuerwooden jeg stod med i hendene, fortelller Engzelius videre.

— Det var et bra slag, og det endte mye nærmere (hullet) enn jeg faktisk hadde trodd.

— Når de så gjorde (up & down for) birdier og jeg satte eagleputten, så kan ikke følelsen beskrives som annet enn utrolig! forklarer Engzelius.

Seieren var verdt 22.500 dollar (143.000 kroner), og førte Marita Engzelius til 15.-plass på pengelisten med 36.050 dollar (229.000 kroner), rundt 5300 dollar fra topp-10 og LPGA-kortet for 2015.

— Jeg visste jeg ikke hadde sjanse til å gå rett til LPGA selv om jeg vant. Men jeg visste at jeg hadde mulighet til å gå direkte til finalesteget og få spille denne banen igjen i desember, sier hun.

— Jeg vil få lagt inn et par måneder med god trening. Så får vi se hva som skjer der, og kanskje kan jeg gi meg selv muligheten til å spille på LPGA neste år, avslutter Marita Engzelius.

Se også:
Resultater fra Florida
Symetra Tour pengeliste

SE SYMETRATOURENS SEIERSINTERVJU MED MARITA I VIDEOEN:

NBC GOLF CENTRALS DEKNING:


Runde 3:
Engzelius inn i tetkampen

En sterk tredjerunde på fem under par, 67, førte Marita Engzelius til delt fjerdeplass før siste runde av Symetra Tour Championship. Til Golferen.no forteller hun at hun ikke har noe å tape i finalerunden.

— Første dagen slo jeg dårlig, men fikk fikset det før runde to. I dag puttet jeg også bra, forteller Marita Engzelius til Golferen.no etter lørdagens 67-runde på Jones-banen ved LPGA International i Daytona Beach. Florida.

— I morgen er det bare å ta et slag om gangen. Det finnes ingenting å tape for min del! understreker hun.

Lørdag rundet hun på tre under par for dagen etter birdier på hullene 3, 6, 8 og 9 samt en bogey på hull 4. På baksiden ble det birdier på hull 10, 12 og 14 mens hull 16 endte i bogey.

Må til Q-School

Før finalerunden ligger Engzelius på 54.-plass på Symetra-tourens pengeliste, som er for langt bak til å sikre LPGA-kortet for 2015 direkte.

Selv med seier søndag vil nemlig Engzelius, etter det Golferen.no erfarer, falle utenfor de topp-10 som får LPGA-kortet neste sesong med minst mulige margin.

Med -7 totalt er Engzlius fire slag bak ledende Maude-Aimee LeBlanc fra Canada før siste runde søndag kveld norsk tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.