Det ble sesongens tredje omspill for Elias Bertheussen i Kitchen Joy Championship i Odense, der trønderen måtte gi tapt på andre omspillshull da svenske Jesper Billing senket en birdieputt fra seks meter.
bertheussen-endte-i-omspillsdrama

FORNØYD TROSS OMSPILLSTAP: Elias Bertheussen ledet med ett slag før siste runde av Kitchen Joy Championship. Etter tre under par, 69, endte han på -16. Det ga omspill mot Jesper Billing, som han tapte på andre omspillshull. Trøderen er likevel fornøyd med at han styrket fjerdeplassen på rankingen.

Etter 17 spilte hull av finalerunden lå Elias Bertheussen ett slag bak Jesper Billing, som bare behøvde å gjøre en forholdsvis enkel par på avslutningshullet for å sikre seieren.

Svenskens eneste treputt for dagen gjorde imidlertid at både han og Elias Bertheussen endte på 16 under par etter trønderens tre under par 69-runde, med fire birdier og én bogey.

På det andre omspillshullet fikk Billing gjort opp for treputten på hull 18 ved å sette en birdie seks meter, og juble over seier og seierssjekken på 74.000 kroner.

Bertheussen fornøyd, tros all

— Kjempet på, og spilte bra, kom i omspill. Tapte dessverre mot en birdie på det andre hullet. Men utrolig fornøyd med uken og plasseringen, CT-kortet nærmer seg nå, oppsummerer Bertheussen på sin Facebook-profil.

Andreplassen betyr nemlig at Bertheussen styrket sin fjerdeplass på rankingen, der de fem beste ved sesongslutt får fulle spillerettigheter på challengetouren neste sesong.

— Jeg er utrolig fornøyd med spillet hele uka, sier Bertheussen til Golferen.no, og legger til at regner med at han ligger veldig godt an til en god challengekategori for 2015, og at han skal spille de tre siste turneringene i sluttspillet også.

Turneringen ble også en opptur for Sondre E. Ronold fra Stavanger, som avsluttet med to under par, 70, som ga -11 og karrierebeste på delt tiendeplass. Christian Aronsen avsluttet med en 73-runde, og endte som delt 24.-mann med -7.

Se også:
Resultater fra Odense
Nordic League Order of Merit


Runde 2:
Bertheussen holder koken i sluttspillet

Elias Bertheussen spilte også en god andrerunde i den første turneringen av Nordic Leagues sluttspill. Med én runde igjen leder han fortsatt med ett slag.

— Ja, spilte veldig fint i dag, faktisk en del bedre fra tee til green enn i går. Men droppet litt færre putter, bare, oppsummerer Elias Bertheussen torsdagens seks under par 66-runde i danske Odense til Golferen.no.

— Men for alle del, jeg er veldig fornøyd med både puttingen og uttellingen, konkluderer han.

Etter 65 slag i første runde, leder trønderen Kitchen Joy Championship med ett slag på -13 etter sju birdier og én bogey torsdag.

Flere nordmenn kan vinne

Også etter første runde ledet Bertheussen med ett slag, men hadde da åtte mann i hælene på delt andreplass. Før fredagens finalerunde er danske Daniel Løkke nærmeste utfordrer.

Men det er tøft bakover med to mann på -11, fem på -10 og ytterligere to spillere på -9.

Blant de sistnevnte finner vi Sondre E. Ronold, som med fire slag å ta igjen også har vinnersjanser fra sin delte tiendeplass. Heller ikke Christian Aronsen med -8 på delt tolvteplass kan avskrives. De øvrige nordmennene i feltet misset cutten, som gikk ved -3.


Runde 1:
Bertheussen fortsetter å imponere

Eccotourens sluttspill starter denne uken med Kitchen Joy Championship, der Elias Bertheussen har tatt føringen etter en bogeyfri sju under par 65-runde.

— Ja det var en fin runde, og alltid gøy å gå litt lavt, forteller trønderen til Golferen.no.

Når det gjelder strategien for torsdagens andrerunde, sier Bertheussen at det kommer til å handle om å fortsette i samme spor og gjøre «det vanlige».

Som på godt trøndersk betyr å fortsette å vise fram imponerende form. En form som allerede har gitt ham to seiere og én andreplass på bare åtte starter, og har plassering ham på en fjerdeplass på GolfBox Nordic Golf League Ranking.

Fem birdier og én eagle

Også på sin Facebook-profil gir Bertheussen uttrykk for at han er fornøyd med åpningen.

— Rett i ledelse slo fint, brukte par-5-hullene, reddet meg når jeg trengte, og satte en putt her og der, oppsummerer han.

Med -7 har Bertheussen hele åtte mann jagende ett slag bak. Sondre E. Ronold følger ett slag bak der igjen som delt tiendemann mens Christian Aronsen og Dennis den Roover begge har -3 på delt 28.-plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.