Presidenten:Solheim Cup en drøm flere enn jeg deler.

Finn H. Andreassen tar til motmæle mot Atle Øi, og mener Solheim Cup vil synliggjøre Norge og golfsporten for millioner av TV-seere over hele verden,

-em-presidenten---em--br-solheim-cup-en-dr-m-flere-enn-jeg-deler-

Finn H. Andreassen har vært president i NGF siden 2012, og har bakgrunn som journalist og redaktør fra aviser og TV2 samt forfatter av flere bøker.

Tidligere markedssjef i Norges Golfforbund, Atle Øi, har skrevet et åpent brev til meg som president i NGF, der han er raus med karakteristikker og markante meninger om et eventuelt Solheim Cup i Norge.

Han kaller det et luftslott. Og det har han rett i; det er en drøm. Kall det gjerne luftslott. Og trolig en drøm flere enn jeg deler.I hvert fall gjorde et enstemmig golfting vedtak om at vi bør arbeide for å virkeliggjøre denne drømmen.

Det er mulig Atle Øi har rett i at det forblir med en drøm. Men vi jobber målrettet for å forsøke å se om det finnes finansiering og realistiske forutsetninger for å få det til i 2019 på norsk jord.

Det vil i tilfelle være en fantastisk mulighet til å synliggjøre Norge og golfsporten for millioner av TV-seere over hele verden.

TV-overføringer fra Solheim Cup kan de siste årene vise til tall som er ti ganger høyere enn det et fantastisk ski-VM i Oslo oppnådde.

Den viktigste grunnen til at mange av oss innen golfsporten mener et Solheim Cup vil bety mye både for kvinnegolfen og for oppmerksomheten rundt sporten. Vi har en verdensstjerne i Suzann Pettersen. Vi har mange dyktige jenter på vei opp på verdensrankingen, og hvis vi er heldig kan vi ha fire-fem norske navn på Europa-touren i løpet av et par år.

Solheim Cup er en del av en langsiktig satsning, der LET-turneringer inngår, og der vi nettopp ønsker å fokusere på et løft for kvinnegolfen.

Nå som golf er blitt en olympisk gren i Rio 2016 og der vi har muligheter for en medalje, vet vi at vi får mye medieoppmerksomhet. Og på det punktet opplever jeg at vi to er enige, Atle.

Alle slike søknadsprosesser rundt store sportsarrangementer tar tid, og det er mange ting som skal avklares. Ikke minst finansiering, der myndighetenes medvirkning er viktig. Vi føler at vi er kommet et godt stykke på vei, selv om mye gjenstår.

La meg bare få korrigere deg på et par punkt, Atle:

1. Jeg gikk ikke til valg på Solheim Cup som en kampsak. Jeg lanserte ideen om et mulig Solheim Cup etter at jeg var valgt. Jeg sa ikke et ord om dette før tinget hadde gjort sitt valg. Og jeg presiserte i et intervju med Norsk Golf like etter forbundstinget at dette ikke var noen prestisjesak, men forhåpentligvis en god ide.

2. Rekrutteringen har ikke vært en flopp, slik du skriver. De siste tallene fra medlemsregisteret viser at vi har en økning på vel 4000 nye golfspillere siste år.

Til slutt: Det er lov til å ha noen drømmer og visjoner, og kanskje til og med jobbe for det. Ikke alltid vil en lykkes. Men den som ikke har mot til å forsøke, kommer heller ikke langt.

Enig eller uenig i at Solheim Cup i Norge er et luftslott? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×