Finn H. Andreassen tar til motmæle mot Atle Øi, og mener Solheim Cup vil synliggjøre Norge og golfsporten for millioner av TV-seere over hele verden,
-em-presidenten---em--br-solheim-cup-en-dr-m-flere-enn-jeg-deler-

Finn H. Andreassen har vært president i NGF siden 2012, og har bakgrunn som journalist og redaktør fra aviser og TV2 samt forfatter av flere bøker.

Tidligere markedssjef i Norges Golfforbund, Atle Øi, har skrevet et åpent brev til meg som president i NGF, der han er raus med karakteristikker og markante meninger om et eventuelt Solheim Cup i Norge.

Han kaller det et luftslott. Og det har han rett i; det er en drøm. Kall det gjerne luftslott. Og trolig en drøm flere enn jeg deler.I hvert fall gjorde et enstemmig golfting vedtak om at vi bør arbeide for å virkeliggjøre denne drømmen.

Det er mulig Atle Øi har rett i at det forblir med en drøm. Men vi jobber målrettet for å forsøke å se om det finnes finansiering og realistiske forutsetninger for å få det til i 2019 på norsk jord.

Det vil i tilfelle være en fantastisk mulighet til å synliggjøre Norge og golfsporten for millioner av TV-seere over hele verden.

TV-overføringer fra Solheim Cup kan de siste årene vise til tall som er ti ganger høyere enn det et fantastisk ski-VM i Oslo oppnådde.

Den viktigste grunnen til at mange av oss innen golfsporten mener et Solheim Cup vil bety mye både for kvinnegolfen og for oppmerksomheten rundt sporten. Vi har en verdensstjerne i Suzann Pettersen. Vi har mange dyktige jenter på vei opp på verdensrankingen, og hvis vi er heldig kan vi ha fire-fem norske navn på Europa-touren i løpet av et par år.

Solheim Cup er en del av en langsiktig satsning, der LET-turneringer inngår, og der vi nettopp ønsker å fokusere på et løft for kvinnegolfen.

Nå som golf er blitt en olympisk gren i Rio 2016 og der vi har muligheter for en medalje, vet vi at vi får mye medieoppmerksomhet. Og på det punktet opplever jeg at vi to er enige, Atle.

Alle slike søknadsprosesser rundt store sportsarrangementer tar tid, og det er mange ting som skal avklares. Ikke minst finansiering, der myndighetenes medvirkning er viktig. Vi føler at vi er kommet et godt stykke på vei, selv om mye gjenstår.

La meg bare få korrigere deg på et par punkt, Atle:

1. Jeg gikk ikke til valg på Solheim Cup som en kampsak. Jeg lanserte ideen om et mulig Solheim Cup etter at jeg var valgt. Jeg sa ikke et ord om dette før tinget hadde gjort sitt valg. Og jeg presiserte i et intervju med Norsk Golf like etter forbundstinget at dette ikke var noen prestisjesak, men forhåpentligvis en god ide.

2. Rekrutteringen har ikke vært en flopp, slik du skriver. De siste tallene fra medlemsregisteret viser at vi har en økning på vel 4000 nye golfspillere siste år.

Til slutt: Det er lov til å ha noen drømmer og visjoner, og kanskje til og med jobbe for det. Ikke alltid vil en lykkes. Men den som ikke har mot til å forsøke, kommer heller ikke langt.

Enig eller uenig i at Solheim Cup i Norge er et luftslott? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.