Fjorårsvinner Jens Fahrbrings bogeyfrie og solide seks under par 66-runde for seier i onsdagens ProAm, gjør ham til favoritt når Norwegian Challenge starter på Miklagard torsdag.
tittelforsvareren-viser-solid-form

IMPONERTE ONSDAG: Tittelforsvarer Jens Fahrbring imponerte med sin seks under par, 66-runde, og seier i onsdagens ProAm på Miklagard. Her på utslaget på hull 12.

tittelforsvareren-viser-solid-form

Turnering: Norwegian Challenge
Dato: 7. – 10. august
Bane: Miklagard Golf, Kløfta, par 72, 6719 meter
Premiepott: 1,5 millioner kroner, hvorav 235.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Jens Fahrbring
Norske deltakere: 25, hvorav 6 amatører

Medkonkurrent Elias Betheussen i 8.20-gruppen på hull 10 torsdag er bare én av 25 nordmenn, hvorav seks amatører, som har ambisjoner om å fravriste Jens Fahrbring hans andre Norwegian Challenge-triumf på rad.

Bertheussen forteller til Golferen.no at formen føles bedre enn da han nylig vant to ganger på Nordic League, og at forrige ukes delte 29.-plass ikke gjenspeiler nivået.

— Da var det noen ville driver på første runde som ødela, resten var bra, og jeg føler meg i veldig god form, sier Bertheussen til Golferen.no.

Ser fram til å spille med Elias

— Det blir gøy å spille med den kommende, og neste norske, storspilleren, sier Jens Fahrbring til Golferen.no.

Begges lag startet på første tee i shotgunstarten i ProAm-et onsdag, og det var et hjertelig gjensyn.

— Vi har jo truffet hverandre på en del challenge-turneringer, men bare spilt sammen én gang. Det var på Tenerife i fjor, og jeg ble imponert over Elias, ikke minst av nærspillet hans, sier Fahrbring.

Solid runde

Fahrbring demonstrerte for øvrig onsdag at han ikke er uten finesse selv rundt og på de raske Miklagard-greenene.

Seks under par 66-runden inneholdt seks birdier og ikke en eneste bogey. Det siste takket være bevis på sterke scrambling-egenskaper på flere av hullene.

— Med 265 meter i snitt fra tee er jeg jo ikke blant de mest langtslående på touren, så jeg er helt avhengig både av godt nærspill og å være god til å redde par, forklarer 30-åringen fra Sollentuna i Stockholm.

I fjor tok han sin første challenge-seier på Losby, ikke minst takket være en bunnsolid banerekord på ti under par, 62, i tredje runde.

— Det er en merkelig idrett det her. Når man minst aner det går man bare ut og spiller og alt klaffer, oppsummer Fahrbring fjorårets seier.

Og legger til at med fire turneringsrunder som den i ProAm-et, vil han sannsynlig stå igjen som vinner i sitt tittelforsvar.

— Vinnerscoren vil nok ligger rundt 20 under par, tipper svensken.

Flere å holde øye på
Hele 25 nordmenn, blant dem seks amatører, har kvalifisert seg til challenge-start på hjemlig gress. Det er ny rekord.

Blant dem finner vi nyslått golfpensjonist Knut Børsheim, som starter på hull 1 klokken 13.20 med blant andre humoristen Pelle Edberg. Det kan bli en severdig gruppe.

— Det har gått bra på trening, men jeg har jo ikke spilt særlig mye. Jeg har trent bra, uten at jeg har de store forventningene, sier Børsheim til Golferen.no

Joakim Mikkelsen, som spilte europatour i Moskva som siste turnering for to uker siden, starter klokken 8.30, på hull 10 ti minutter etter Bertheussen og Fahrbring.

— Jeg har fått trent veldig bra. Men gud hvor mye tyn jeg har fått i kommetarfeltene på enkelte nettsteder for at jeg ikke spilte NM forrige uke, flirer han.

Eirik Tage Johansen spiller i gruppen før Berhteussen og Fahrbring på hull 10, og gjør det til en ganske så interessant tee for publikum å følge med på.

— Jeg føler meg i bra form, men trenger nå noen challenge-resultater for å ha råd til å reise til turneringer i alle kriker og kroker, sier Tage, med referanse til at årets tour er dårlig lagt opp med tanke på logistikken i å reise til og fra. Det gir mye kryss og tvers og kostbare flyreiser for spillerne.

Også nyslått norgesmester, Viktor Hovland, starter på hull 10, ti minutter før Tage. Amatøren kan glede seg over å spille med tre ganger europatourvinner Johan Edfors.

Også klokken 7.30 er det norsk på hull 10 ved Christian Aronsen. Rikard Halvorsen spiller 8.40 mens amatøren Andreas Gjesteby avslutter det norske toget klokken 8.50.

Vinneren fra sist det var challengeturnering på Miklagard, Martin Wiegele fra Østerrike, starter også på hull 10, ti minutter etter Gjesteby.

På hull 1 i ettermiddagsøkten finner vi norske profiler som Knut Børsheim klokken 13.20, Anders Engell klokken 13.30, Stian Wiik Hansen klokken 13.40 og Jason Kelly klokken 14.10.

Se også: Livescoring fra Miklagard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.