Marita Engzelius: Jeg blir klar igjen i uke 17

Marita Engzelius håper å bli frisk fra håndskaden innen slutten av april, forteller hun i dette blogginnlegget.

-em-marita-engzelius---em---br-jeg-blir-klar-igjen-i-uke-17

Oslo-spiller Marita Engzelius (26) fikk konstatert en alvorlig håndskade etter LPGAs Q-School i desember. Hun har fulle spillerettigheter på Symetra Tour i 2015.

Jeg fikk beskjed i midten av desember at jeg hadde en «begynnelse på en stress fraktur i to av håndrotsbeina i høyre håndledd».

Les også: Engzelius’ hånd ødelagt

Etter å hatt hånden i skinne i tre uker uten noen belastning, etterfulgt av tre uker med hvile, tok jeg en ny MR.

Dessverre viste de nye MR-bildene en rift i et ligament og skade på den triangulære brusken. Dette var ikke identifisert på de første bildene, muligens fordi det var så mye væske og hevelse på det første bildet.

Jeg oppsøkte en håndspesialist i Norge, som satte opp time for operasjon i den første uken i mars. Operasjon sto ikke øverst på ønskelisten min for 2015, og jeg valgte å dra til USA for å søke en «second opinion».

Via Tutta (Suzann Pettersen, red. anm.) fikk jeg kontakt med en håndkirurg i Atlanta med mye erfaring fra toppidrett.

I tillegg fikk jeg via andre kontakter ordnet en rask time hos en håndkirurg til ved Hospital for Special Surgery i New York, ranket som USAs fremste ortopedisykehus i 2014.

Samme konklusjon fra to leger

Heldigvis hadde begge legene den samme tilbakemeldingen. De konkluderte med at selv om bildene ikke var så «pene», har jeg lite smerter, og de ønsker derfor å utsette en operasjon så lenge som mulig.

Bildene viste i hovedsak slitasjeskader, der de akutte forandringene vil kunne gro, mens den resterende slitasjen fort kan vise seg å verken generere smerte eller plage meg på golfbanen.

Begge mener at dersom jeg fortsetter å ta det rolig, og gradvis trene mer og mer, vil jeg kunne unngå en operasjon. Dette var som musikk i mine ører.

Jeg har nå slått ti slag fra pegg to dager på rad, og i går slo jeg åtte slag fra pegg og to halve jernslag fra bakken. Det gikk kjempefint (med hånden i hvert fall, haha!).

Planen er nå å bli i USA i ti dager til før jeg kommer hjem for å være med på Team Norway sine to samlinger I Spania. Etter dette håper jeg at jeg snart kan spille turneringer igjen.

Håper å spille i slutten av april

Jeg satser på å stille opp i Symetra Tour sin femte turnering for sesongen, som spilles i uke 17 (24.- 26. april). Jeg må selvfølgelig ta fortløpende avveininger, men slik ting ser ut nå er dette i mine øyne veldig realistisk.

Er det slik at jeg er klar en uke før antatt, spiller jeg selvsagt da, men dette må jeg føle på etterhvert.

Først og fremst handler dette om å bli smertefri og funksjonsfrisk på lang sikt, men inntil da får jeg bare skynde meg langsomt og høre på hva kroppen sier.

Det er nok lenge til jeg kan trene like store mengder på rangen og på wedgeslag, som jeg vanligvis har gjort. Men det gir meg mer tid til andre ting, som for eksempel putting.

Det er viktig for meg å være positiv og se på endringer som kan bidra til at jeg kan unngå skader i fremtiden, slik at jeg kan spille golf i mange år fremover.

Se også: Marita Engzelius hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.