Marianne Skarpnord avsluttet NZ Women’s Open med en runde på par for -8 totalt. Med det endte hun på delt fjerdeplass i turneringen og krøp opp til tredjeplass på europatourens pengeliste.
skarpnord-til-tredjeplass-p-aring--pengelisten

STRÅLENDE SESONGSTART: Etter tre turneringer har Marianne Skarpnord spilt inn like mye penger på europatouren som hun gjorde i hele fjor. Åtte under par ga delt fjerdeplass i ISPS Handa NZ Women’s Open på på Clearwater Golf Club i Christchurch.

skarpnord-til-tredjeplass-p-aring--pengelisten

Turnering: ISPS Handa NZ Women’s Open
Dato: 27. februar – 1. mars
Bane: Clearwater GC, Christchurch, New Zealand, par 72, 5701 meter
Premiepott: 1,7 millioner kroner, hvorav 255.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Lydia
Norske deltakere: Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Tonje Daffinrud

Hvilken sesong Marianne Skarpnord kan få! Etter tre turneringer på europatouren ligger hun på tredjeplass på pengelisten med 28.639 euro (245.000 kroner) innspilt.

Det er 69 euro mer enn hun spilte inn i hele fjorårssesongen på europaoturen som 58.-kvinne på pengelisten.

Med rundt 250.000 kroner for seieren i Victorian Open på den australske touren for fire uker siden, har 29-åringen altså spilt inn rundt en halv million kroner på en måned. Som er like mye som hun spilte inn i 2012, og 8000 euro mindre enn hun spilte inn i 2013.

Avsluttet på par

Den siste runden i New Zealand, som var «akkurat som sist jeg var her, kaldt og vindfullt», i følge Skarpnords Twitter-konto, endte på par.

Da hadde det sett stygt ut ved runding etter tre bogeyer på rad fra hull 7 til 9. Birdier på 10, 14 og 18 reddet imidlertid dagen og resultatet.

— Jeg slo tre dårlige slag på 7, 8 og 9, og gjorde tre kjappe bogeyer. Så da var jeg plutselig et godt stykke unna, forteller Skarpnord til Golferen.no hjemme fra Melbourne mandag morgen norsk tid.

Skuffet over siste runde

— Målet var da å komme meg inn under par. Og det klarte jeg ikke, så jeg er selvfølgelig litt skuffa over siste runden, fortsetter hun.

— Men sånn skjer, bare å brette opp erma og kjøre på igjen neste uke, avslutter hun.

Med -8 endte Moss og Rygge-spilleren på delt fjerdeplass, ett slag etter danske Nanna Kørstz Madsen på tredeplass.

Lydia Ko vant på -14, ikke minst takket være banerekord med elleve under par, 61, lørdag.

Tonje Daffinrud (76-68-72, par) ble delt 40, Caroline Martens (73-72-73, +4) delt 54. Nå setter de tre norske kursen for World Ladies Championship i Kina om to uker, der de får selskap på startstreken av Suzann Pettersen.

Se også: Resultater fra New Zealand


Runde 2:
Skarpnord holder stø kurs

Med tre under par, 69, på andrerunden er Marianne Skarpnord på skjema for en god plassering i NZ Women’s Open. Hun burde spilt bedre sier hun, for til førsteplass er det antageligvis for langt …

Med -8 har Marianne Skarpnord fem slag opp til stjerneskuddet Lydia Ko har på toppen av resultatlisten i ISPS Handa NZ Women’s Open i Christchurch.

Med én jente på -10, to på -9 samt tre ved siden av seg på femteplass med -8 er det imidlertid mye som skal klaffe for at det skal blir norsk seier på Clearwater Golf Club.

På sin vei mot 69 slag lørdag hadde Moss og Rygge-spilleren fire birdier og to bogeyer på de første ni samt en avsluttende birdie på hull 17.

Burde spilt bedre

— Jeg slo noen dårlige slag på de første hullene, så det fløt ikke like bra som i går, forteller Marianne Skarpnord til Golferen.no.

— Jeg hadde mange sjanser på de siste ni, og satte noen av de. Men jeg skulle helt klart ha vært et par slag bedre, avslutter hun fra New Zealand.

Alle de norske videre

Tonje Daffinrud kom sterkt tilbake etter 75-runden fredag, og stod for dagens beste norske prestasjon med fire under par, 68.

Med -1 totalt etter seks birdier og to bogeyer lørdag avanserte 23-åringen fra Tønsberg til delt 45.-plass før søndagens finalerunde.

Caroline Martens kom seg videre akkurat på cutgrensen +1 og delt 53.-plass etter en andrerunde på par med tre hver av birdie og bogey.


Runde 1:
Stabil Skarpnord fikk uttelling

Marianne Skarpnord er på delt andreplass etter første runde av ISPS Handa NZ Women’s Open. Hun spilte stabilt gjennom dagen, og fikk betalt for å være tålmodig, forteller hun.

— Nøkkelen her er tålmodighet, forteller Marianne Skarpnord til Golferen.no etter fem under par, 67, i åpningsrunden av New Zealand Women’s Open på Clearwater Golf Club i Christchurch.

29-åringen deler andreplassen med danske Nanna Kørstz Madsen og Samantha Troyanovich fra USA, ett slag bak Anne-Lise Caudel fra Frankrike.

— Jeg spilte aggressivt når det var rom for det, og var ganske stabil hele dagen og satte et par bra putter, forteller hun om runden, som inneholdt sju birdier og to bogeyer.

Bra bane

For fem år siden kom Skarpnord på andreplass i NZ Women’s Open. Men det var på en annen bane enn der årets utgave spilles.

— Denne er bedre, og i bra stand. Jeg slet litt med å finne speeden (hastigheten på greenene, red. anm.) etter Royal Melbourne (forrige uke), men det føles bra nå, forteller hun.

Caroline Martens er på delt 49.-plass etter en runde på én over par, 73, med to bogeyer og én birdie.

Tonje Daffinrud fikk ødelagt sin runde på hull 17, der en trippelbogey bidro til en runde på fire over par, 76, og delt 93.-plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.