Landets tredje eldste golfklubb, Bergen, og klubben som etter hvert er blitt storebror i regionen, Meland, går nye veier og ansetter felles pro.
bergen-gk-og-meland-gk-ansetter-felles-pro

ANSATT I TO KLUBBER: Ørjan Larsen, pro i Bergen golfklubb og Meland golfklubb.

De som har fulgt med norsk golf en stund vil nikke gjenkjennende til navnet Ørjan Larsen.

Bergenseren har en flott amatørkarriere bak seg, med blant annet seire i amerikansk collegegolf.

Etter å ha forsøkt seg som profesjonell spiller tidlig på 2000-tallet, satset Larsen på treneryrket, og har vært pro i Bergen golfklubb de senere årene. Sist uke ble han trener også for Meland golfklubb.

— Det er en artig variant, det, sier han til Golferen.no.

I motsetning til de fleste andre klubbproer, som er selvstendig næringsdrivende, er Ørjan Larsen ansatt, med begge golfklubbene som arbeidsgiver.

— I en bransje med mange cowboykontrakter gir en ansettelse en større grad av forutsigbarhet, sier han.

Trene der det passer
For medlemmene av de to klubbene betyr det at de kan velge å ta instruksjon på den banen som passer best.

Bergen GK er en nihullsbane i naturskjønne omgivelser og med en beliggenhet som gjør den tilgjengelig for mange, mens Meland GK er en 18-hullsbane med svært godt utbygde treningsfasiliteter.

— Med dette samarbeidet får medlemmene større mulighet til selv å velge fasilitet for trening ut fra behov, tilgjengelighet og tid til disposisjon, skriver klubbene i en felles pressemelding.

Det vil bli laget et felles bookingssystem for treningstid med link fra hver av klubbenes hjemmeside mens trening for klubbenes juniorelite vil bli slått sammen for å gi et større og mer inspirerende treningsmiljø.

Avtalen er en prøveordning for 2011-sesongen.

— Jeg tror dette bare er begynnelsen på et bredere samarbeid, sier daglig leder Jarle Nordahl i Bergen golfklubb til Golferen.no.

— Vi er veldig spent på de positive effektene. Jeg tror begge klubbene vil ha utbytte av det, og jeg håper vi kan utvide samarbeidet, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.