Atle Øi: Kvinnesatsing fire år på etterskudd

Det er lett å gi stat og kommune kjeft for tregt byråkrati. Men NGF er ikke akkurat lynkjappe de heller, konstaterer Atle Øi.

-em-atle--i---em---br--kvinnesatsing-fire--r-p--etterskudd

Atle Øi (51) er tidligere markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

NGF lanserer nå sin plan for hvordan de skal få 13.500 flere kvinner inn i golfen innen 2022. Oppstart er 1. januar 2016. Mens tiltakene er basert på en undersøkelse gjort på tampen av 2011, mer enn fire år før oppstart av kampanjen.

Stat og kommune får ofte kjeft for tregt byråkrati, men alt er relativt. Fire år etter medlemsundersøkelsen har altså NGF planen klar. Men i den samme perioden har kvinneandelen fortsatt å synke til nytt lavmål.

Solheim Cup skal tydeligvis også bidra til denne satsingen. Det er lite trolig at luftslott-søknaden vil få nødvendig støtte fra stat og kommune, men om det mot formodning skulle løse seg, så er turneringen neppe det som skal til for å få kvinner inn i golfen.

Heller ikke noe fra 2011-undersøkelsen peker i retning av at det er store mesterskap som skal til for å få kvinner til å spille golf.

 

Fortjener ros for å gjøre noe

NGF skal ha ros for at de omsider gjør noe. Det er aldri for sent, og så videre. Men det er synd forbundet har kastet bort så mye tid. Spørsmålet er om tiltakene står i forhold til målene.

Jeg leser ingenting om kraftig markedsføring i planen. Derimot om tilrettelagt bane, treningsopplegg og kvinnevennlig miljø, ting som ikke oppleves av brukerne (les: de nye, kvinnelige medlemmene) før de allerede er på banen.

Mitt inntrykk er at tiltakene i planen er mer rettet mot å beholde de kvinnene golfen allerede har. Det er selvsagt nødvendig. For det er like viktig, kanskje viktigere, å beholde et medlem vi allerede har, som det er å rekruttere et nytt.

Egentlig er det merkelig at NGF ikke ser at veien til å få flere kvinner på banen går gjennom å gjøre golf familievennlig.

Med barn på banen, kommer kvinnene med. Og da kan også far plukke frem golfsettet sitt fra garasjen, og ta opp en aktivitet han likte før han ble fanget av tidsklemma.

Jeg vet at svært mange klubber er vel kjent med dette faktum og mange klubber gjør også mye med det (les nylig reportasje fra Bærum golfklubb).

Nasjonale markedskampanjer og holdningsendring styres imidlertid best fra sentralt hold.

Klubbene kan ikke hver for seg påta seg en slik jobb. NGF må betale for såkornet, og så overlate til klubbene å høste …

Vil planen til NGF gi flere kvinnelige golfere? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferens Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×