Aksel Olsen, svenske Joel Sjöholm og danske Jeppe Huldahl endte 13 under par i turnering nummer to i Ecco Winter Series i spanske Katalonia. Etter omspillet stod Olsen igjen som vinner.

25-åringen fra Stavanger Golfklubb grep begjærlig sjansen da Jeppe Huldahl kastet bort seieren med dobbelbogey på siste hull i PGA Catalunya Resort Championship.

Aksel Olsen viste seg som den beste etter den dramatiske avslutningen, der også Joel Sjöholm så ut som en vinner i følge rapportene fra Spania.

PGA Catalunya Resort Championship

Ved utslaget til det siste regulære hullet ledet Jeppe Huldahl med to slag. En bogey ville sikre ham seier på det vanskelige hull 18 på Stadium Course. Men et skjevt andreslag betød at Huldahl måtte senke sin to meters bogeyputt for å vinne.

Dessverre for den gode dansken snurret ballen på hullkanten. Dobbelbogey betød omspill mot Olsen og Sjöholm.

To hull var nok

Ved første omspillshull satte Joel Sjöholm press på Aksel Olsen med birdie. Men siddisen beholdt roen, og svarte ved å også senke sin birdieputt. Dermed fortsatte omspillet, men uten Jeppe Huldahl, som ble eliminert med en par.

På det andre omspillshullet viste en par seg å være nok for Aksel Olsen, som fikk en deilig revansj etter fjorårets PGA Catalunya Resort Championship. Der han og Sjöholm også var i omspill, da mot franske Mathieu Fenasse og danske Oliver Suhr. Og som endte med fransk birdie og seier på det første ekstrahullet.

Med sin første Nordic League-seier plasserte Aksel Olsen seg øverst på årets GolfBox Nordic Golf League-ranking. For øvrig en ranking der Stavanger-spilleren satt igjen med Svarte Per etter fjorårssesongen ved å ende som nummer seks. Som akkurat var utenfor topp-5 og kortet til Challenge Tour 2018.

— Dette var sykt deilig … Dette er en seier jeg føler jeg har måttet ventet lenge på. Det er ekstra deilig med tanke på hvordan forrige sesong sluttet, uttalte Olsen til Norsk Golf etter tirsdagens seier.

Slik var omspillet i 2017: Aksel Olsen tapte i omspill på PGA Catalunya Resort, sier franskmannen vant fortjent.

Flere nordmenn avsluttet sterkt

Jarand Arnøy slo også til med en 69-runde tirsdag, og avanserte ti plasseringer til delt 15.-plass med -6. Mens Elias Bertheussen føk hele 34 plasser oppover listen til delt 18.-plass med -5 etter sin knallsterke 67-runde, dagens nest beste.

Amatøren Kristoffer Reitan ble delt 21.-mann med -4 etter tre under par, 69. Vetle Marøy ble delt 33 med -2 etter par tirsdag, en plassering han delte med Kristian Krogh etter én over par, 73. Kevin A. Wright avsluttet også med 73 slag, og ble delt 44 med par.

Nordic League fortsetter nå med to turneringer på Lumine Golf Club sør for Barcelona 24. til 26. februar og 1. til 3. mars, der 14 nordmenn er påmeldt.

Se også: Resultater fra Nordic League

PGA Catalunya Resort Championship
Skjermdump: Facebook

Runde 2: I drømmeposisjon før finalen

Aksel Olsen er i ledelsen etter en knallsterk tre under par 69-runde i turnering nummer to i Nordic Leagues sesongpremiere Ecco Winter Series utenfor Barcelona i Spania.

Stavanger-spilleren deler ledelsen i PGA Catalunya Resort Championship med danske Jeppe Huldahl, som måtte finne seg i en runde på par mandag etter sin sterke 63-åpning søndag.

Tirsdag går duoen ut i lederballen, ett slag foran den finske amatøren Sami Välimäli. Som på sin side jages av en trio som befinner seg på  åtte under par.

Den består av sveitsiske Marco Iten, danske Marcus Helligkilde og svenske Martin Eriksson. Som igjen har fire mann halsende ett slag etter på delt sjuendeplass.

 

Tettpakket leaderboard

Med hele 16 spillere innen fem slag bak seg kan verken Olsen eller Huldahl ta seieren for gitt tirsdag.

Det eneste skåret i gleden, sett med patriotiske øyne, er at ingen av de argeste utfordrerne i denne turneringen kan pynte seg med norsk flagg.

Kristian Krogh og Jarand Arnøy er delt 25 med -3, sju slag bak teten.Vetle Marøy følger så på -2 og delt 28.-plass mens amatøren Kristian Reitan er delt 35.-mann med -1.

Cutten endte på par, som betyr at også Elias Bertheussen på delt 43.-plass får spille siste runde.

 


Runde 1: Aksel Olsen knallet til

Stavanger-spiller Aksel Olsen ser ut til å gå mot nok en god turnering i Nordic League-premieren. Etter 17.-plass i den første turneringen åpnet siddisen på andreplass i turnering nummer to.

Med sin 63-runde på Tour Course ligger Olsen sju under par etter første dag av PGA Catalunya Resort Championship.

Hans bogeyfrie runde gir delt andreplass med den finske amatøren Sami Välimäli, tre slag bak den danske veteranen og europatourvinneren Jeppe Huldahl.

Vi må over 30 plasseringer nedover listen for å komme til neste norske innslag: Sander Stavnar fra Vestfold GK og Vetle Marøy fra Bergen GK på delt 33.-plass med -1. Som også er estimert å bli cut-grensen i PGA Catalunya Resort Championship denne uken.

 

Nordmenn rundt cutstreken i PGA Catalunya Resort Championship

Fem av de 15 norske som er i feltet i PGA Catalunya Resort Championship  vaker på par. Som er akkurat på feil side av grensen for finalespill, som settes etter mandagens spill.

Amatøren Kristoffer Reitan, Kevin A. Wright, Kristian Krogh, Anders Ellingsberg og Elias Bertheussen er alle med i den 16 mann store gruppen på delt 51.-plass. Cutstreken settes ved de 45 beste, og like.

Erik Grønhaug, Petter Mikalsen og Jarand Arnøy følger på delt 78.-plass med +2.

Mens det blir en stri tørn for Gøran Sømme Haglund (delt 88, +3), Martin Ulseth (d95, +4), Fredrik F. Fossum (d106, +5) og Jørgen Winther (d 114, +7) å komme til finalerunden.