Hvilken dramatikk i PGA Catalunya Resort Championship! Det sluttet med et firemanns omspill mellom Fenasse, danske Oliver Suhr, svenske Joel Sjöholm og Aksel Olsen.

På to turneringer på PGA Catalunya Resort har vi fått to norske andreplasser på under en uke. Og denne gang med hele sju av 13 startende nordmenn i finalefeltet!

Mens det fredag var Kristoffer Reitan som ble norsk helt, var det denne gangen duket for siddisen Aksel Olsen.

Dette var Olsens tredje andreplass på Nordic League. Men han har ikke vært i omspill før.

— Ja, det var første gang for meg som proff, forteller han til Golferen fra Spania.

Og det er slett ingen slagen 24-åring som oppsummerer omspillet, som endte med fransk birdie og seier på det første ekstrahullet. Olsen hadde imponert med en avsluttende fire under par 68-runde, med seks birdier og to bogeyer, på tøffe Stadium Course. Som ga -10 totalt og delt tet etter 18 hull tirsdag.

 — Nei jeg følte han (Mathieu Fenasse, red. anm,) vant mer enn jeg tapte, hvis det gir mening. Han slo noe som lignet på et 4-jern til halvannen meter på første omspillshull. Mens jeg hadde cirka syv-åtte meter for min birdie, og misset så vidt. Så det var fortjent, sier Olsen med et stort smil. Og legger til at han er fornøyd ikke bare med resultatet, men også med spillet i PGA Catalunya Resort Championship. 

Vinneren Mathieu Fenasse endte som nummer fem på Pro Golf Tour i 2016. Touren har samme status som Nordic Golf League, som gjør Fenasse til challengetour-spiller i år.

Fire norske topp-20

Jarand Arnøy (-3 tirsdag), Vetle Marøy (+1) og Kristoffer Reitan (også +1) delte 18.-plassen på -2.

Fjorårets norgesmester Jason Kelly og superveteran Christian Aronsen endte på +3 og delt 36.-plass. Sander Stavnar hadde +4 som sluttresultat, som ga delt 41.-plass.

Nordic League fortsetter nå sesongen med to turneringer på Lumine-resorten sør for Barcelona: SGT Winter Series Lumine Lakes Open 25.-27. februar og SGT Winter Series Lumine Hills Open 2.-4. mars.

Se også: Resultater fra Spania 


Runde 2: Sterk norsk dag

Det ble en flott norsk dag da sju av 13 norske spillere klarte cutten i PGA Catalunya Resort Championship. To mann er topp-10 før siste runde.

Aksel Olsen og Christian Aronsen gikk begge fem under par på PGA Catalunya Resort mandag, førstnevnte på Tour Course, sistnevnte på Stadium Course.

Olsen hadde seks birdier og én bogey for fem under par, 65, på par-70-banen mens Aronsen var bogeyefri med fem birdier for fem under par, 67, på den tøffere par-72-banen.

Det førte siddisen Olsen til -6 og delt fjerdeplass, to slag etter ledende Ola Johansson fra Sverige. Miklagardspiller Aronsen ligger ett slag bak på delt sjetteplass.

Det betyr at Olsen går i nest siste gruppe  i finalerunden klokken 9.40 tirsdag, med danske Oliver Suhr og tsjekkiske Filip Mruzek. Aronsen spiller i gruppen foran klokken 9.30 sammen med svenske Marcus Kinhult og vinneren av forrige ukes turnering, tyske Florian Fritsch.

Sterk norsk laginnsats på PGA Catalunya

De samme 13 nordmennene som spilte åpningsturneringen Mediter Real Estate Masters onsdag til fredag i forrige uke er med i denne ukens PGA Catalunya Resort Championship.

Sist uke var det fire norske som klarte cutten, denne uken hele sju spillere, som er over 50 prosent. Det utgjør en meget sterk laginnsats!

Kristoffer Reitan er delt 16 på -3 etter to under par, 70, på Stadium Course, der Vetle Marøy kom inn på par, og også har -3. Jason Kelly var to under par på Tour Course, som gir +1 totalt på delt 36.-plass. Samme plassering har  Jarand Arnøy etter én under par på Stadium Course.

Amatøren Sander Stavnar hadde én under par, 69, på Tour Course, og ble sjuende nordmann som klarte cutten med +2 og delt 44.-plass.

 


Runde 1: Vetle Marøy med solid 67-åpning

Bergenseren ligger på delt fjerdeplass, to slag etter teten med tre under par, 67. Det stod fire birdier og én bogey på scorekortet hans.

Marøy deler fjerdeplassen i PGA Catalunya Resort Championship med svenskene Marcus Kinhult og Jesper Olsson samt finske Antti-Juhani Ahokas og tyskeren Marcel Schneider.

Danske Oliver Suhr er i føringen etter sin 65-runde, ett slag foran duoen Filip Mruzek fra Tsjekkia og svenske Ola Johansson.

Reitan bra med også i denne Catalunya-turneringen

Kristoffer Reitan, som kom på andreplass på fredag, er også under par med -1 etter fire birdier og tre bogeyer.

Det gir oslospilleren delt 15.-plass sammen med blant andre Aksel Olsen fra Stavanger GK, som hadde et scorekort med tre birdier og to to bogeyer. Christian Aronsen er delt 25 på par.

I sesongåpningev på Nordic League på PGA Catalunya Resort onsdag til fredag hadde spillerne to runder på den enklere Tour Course og én runde på Stadium Course.

Denne ukens turnering, som avsluttes tirsdag, har to runder på krevende Stadium Course og én runde på  Tour Course.