Compton bekrefter OL-interesse

Søndag hadde TV2 et portrett av PGA Tour-spilleren Erik Compton. Golferen.no kan nå bekrefte at den norske statsborgeren har lyst å spille for Norge i Rio-OL 2016, og har startet prosessen for å få det til.

compton-bekrefter-ol-interesse


IVRIG SPORTSFISKER: Erik Compton har både norsk statsborgerskap og sterke, norsk bånd. Interessen for sportsfiske ble vekket under de årlige to måneder lange sommerferiene i Norge i oppveksten.

I tv-programmet Eventyrlige nordmenn hevdet programleder Øyvind Fjeldheim at Erik Compton, etter at kameraene var slått av, sa at han gjerne kunne tenke seg å være norsk OL-deltaker i Rio 2016.

I ettertid har det vært påstått at det ikke stemmer. Golferen.no har imidlertid fått bekreftet at Compton er interessert, og jobber aktivt med saken.

— Jeg fikk en e-mail fra (NGFs idrettssjef) Øyvind Rojahn, forteller mor Eli Compton i en e-post til Golferen.no.

— Vi forsøker nå å finne ut om det er mulig for Erik å spille for Norge uten å få problemer med det amerikanske golfforbundet og PGA Tour.

— Det (å spille for Norge i OL) er noe han er interessert i, selvsagt, sier Eli Compton. Men understreker også at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse.

— Dersom dette stemmer, er det jo svært gode nyheter. Sist jeg hadde kontakt med Compton, fikk jeg inntrykk av at det kanskje ikke var aktuelt, sier idrettssjef Øyvind Rojahn i NGF.

— Vi har selvfølgelig som mål å få flest mulig norske golfere kvalifisert til OL. Når jeg får den endelige bekreftelsen fra Compton, så blir veien videre å gå til Olympiatoppen og få ham inn i OL-folden, avslutter en fornøyd idrettssjef i Golfforbundet.

Tilbake til Norge

Erik Compton har tilbragt to måneder hver sommer i Norge fra han var et halvt år gammel, og har fortsatt veldig nær kontakt med familien i Haugesund.

Les også: Norges største mannlige golfstjerne

Det er imidlertid seks år siden sist han tilbrakte en norsk sommer. Men det blir det kanskje en endring på i år.

— Jeg har planer om å komme til Norge i sommer i midten av juli, og blir der til ut i september. Og håper at kanskje Erik og familie også tar en tur, sier Eli Compton.

Med ranking som nummer 334 i verden er Erik Compton den beste mannlige, norske golfspilleren, nesten 60 plasseringer foran Espen Kofstad.

34-åringen har både norsk og amerikansk statsborgerskap, men har altså hittil valgt å representere USA.

Se også: Erik Comptons hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.