Golfbransjen endres fortere enn vi aner

Foreningen Norske Golfbaner arrangerte seminar på Losby nylig. Der ga nederelenderen Sander M. Allegro 25 norske klubbledere en skikkelig tankevekker når det gjelder hvor fort golfbransjen endrer seg.

golfbransjen-endres-fortere-enn-vi-aner


TRENGER DU EN DRILL ELLER TRENGER DU ET HULL? Den nederlandske hospitality-konsulenten Ander M. Allegro fikk overbrakt budskapet omhvor viktig det er å tenke nytt til norske klubbledere på FNG-konferansen på Losby.

— Problemet når vi gjør oss tanker om fremtiden er at nåtiden er den eneste referansen vi har, innledet Sander M. Allegro årets FNG-konferanse.

Konferansen hadde samlet rundt 25 klubbledere og baneeiere, som satt skolerette under den nederlandske hospitality-guruens foredrag og workshop på Losby Gods.

Allegros hovedtese er at markedet endrer seg mye raskere enn vi klarer å fatte, og han brukte Airbnb-suksessen som eksempel.

Airbnb, der private leier ut rom til hverandre som alternativ til hotell, er i dag verdens største formidler av overnatting.

I 2008, da Airbnb så dagens lys, formidlet de én ovneratting per dag. Seks år senere sørger det selvgående nettverket for én formidling hvert femte sekund. Til orientering blir det 720 formidlinger per time, og nesten 17.300 formidlinger per døgn.

Forandring, eller død

Med Airbnb som bare ett av mange eksempler på en verden i forandring — der kanskje det mest tankevekkende var at i verden i dag brukes det mer penger på å kvitte seg med kalorier enn på å skaffe seg kalorier — fikk Allegro forsamlingens fulle oppmerksomhet.

Essensen, sett fra golfklubbenes ståsted, oppsummerte Allegro til at det er klubbene som må tilpasse seg samfunnet, og ikke omvendt. Billedlagt med gode eksempler fra det virkelige liv.

Salen bidro aktiv i diskusjonen, og golfpresident Finn H. Andreassen opplyste at golfforbundets endringsprosess handler om golf og helse.

Fokusere på lengre og bedre liv.

— Helseaspektet er det aller viktigste framover, og vårt overordnede mål er å jobbe mot politikerne, og få de til å forstå det (den helsemessige gevinsten, red.anm.), sa Andreassen.

Andreassen synes også det er gledelig at de svenske, finske og danske golfforbundene ser på det Norge gjør, og suger til seg det de kan lære av de norske erfaringene.

— Vi har innledet et samarbeid med NTNU i Trondheim om helseaspektet, der vi håper å få golf fradragsberettiget for bedrifter, avsluttet Andreassen.

Golfpresidenten fikk støtte for helseprioriteringen fra salen, som i det avsluttende gruppearbeidet satte helse- og velværeaspektet øverst på listen over hva som blir viktigst framover.

I videoen under kan du se og høre Sander M. Allegros tale til Hotels & Technology-konferansen i 2013. Parallellene til hva hotellbransjen har endret, og hva golfbransjen bør endre, er mange og presise.

Se også: Foreningen Norske Golfbaner hjemmeside

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Sandersons Farm Championship med Kristoffer Ventura (1. -4. oktober)

  PGA Tour LatinoAmerica: The Challenge at Harbor Hills med  Andreas Halvorsen (30. september -2. oktober)

  European Tour: Aberdeen Standard Scottish Open  (1. -4  oktober)

  Challenge Tour: Italian Challenge Open med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Espen Kofstad (1. -4  oktober)

  Symetra Tour: Symetra Classic  med Karoline Stormo (1.-3. oktober

  Nordic League: Race to Himmerland by Freja   med Jarand Arnøy, Aksel Olsen og Sebastian Eidsæther Syr (2.-24. oktober)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open 2 Herrer   (30. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open 2 Damer   (30. september)

  Amatør: European Ladies Amateur Championship  (30. september – 2. oktober)

  College: JT Poston Invitational med Magnus Pedersen (27 – 29. september)

  College: Colonial Collegiate Invitational med Carl Didrik Meen Fosaas og Bård Bjørnevik Skogen (28 – 29. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×