Du har muligens sett navnet til amatøren Benedikte Pettersen på resultatlistene fra den spanske Gecko-touren. Vi møtte jenta som uke etter uker har konkurrert mot profesjonelle herrer fra hele Europa. SE VIDEO.
stavanger-jente-mot-gutta-p--gecko-tour

KONKURRERER MOT GUTTA: Det er ikke så ofte jenter stiller opp mot profesjonelle spillere. Særlig når de selv er amatør. Benedikte Pettersen fra Stavanger utfordrer gutta på Gecko Pro Tour.

(MARBELLA, Golferen.no) Det krever både vilje og tøffhet å uke etter uke spille mot konkurrenter som er større, sterkere og mer robuste enn en selv.

Golferen.no møtte den 20 år gamle Stavanger-jenta, som etter fem Gecko-turneringer har delt 72.-plass som beste resultat

Etter å ha sett henne i aksjon under Gecko-turneringen på Dona Julia-banen i Marbella, sitter vi med en følelse av at vi ikke har hørt siste vers fra denne unge damen.

Friår og full satsing

Det er en ung kvinne med bein i nesen, klar og tydelig i forhold til styrker og svakheter, med klare mål og en innbitt vilje til å satse som Golferen.no møter.

Hun tok første år på videregående på golflinjen til Wang i Stavanger.

De to siste årene tok Benedikte på den da nystartede Wang-avdelingen i Tønsberg. Der var detbspennende å få være være en del av oppstarten på skolen, synes hun.

Etter endt utdannelse på Wang, valgte hun et friår der hun ville satse maksimalt på sin golfmessige utvikling.

Tilbud fra fire college

Det kortsiktige målet for Benedikte er å få golfstipend ved et så bra college som mulig i USA til høsten.

Hittil har hun fått fire tilbud, men hun ønsker å motta tilbud fra universiteter som er noe høyere rangert.

— Ettersom familien har en bolig her nede, var det derfor helt naturlig at Gecko Pro Tour ble et middel for å utvikle meg videre, forteller hun til Golferen.no.

Benedikte har valgt å ta en måned på Gecko Elite Acadamy, og får ikke fullrost tilbudet nok.

— Det koster knapt 20.000 kroner for en måned, og da er opphold, måltider, og åtte timers variert trening daglig inkludert, forteller hun.

— I tillegg får jeg plass i flere Gecko–turneringer, og både transport og deltakeravgift er inkludert.

Det er maksimum tolv studenter på skolen hver måned. De har tilgang til to trenere, som begge holder høy internasjonal kvalitet. Blant annet har begge trenerne ansvar for en rekke tourspillere.

Vil studere psykologi

Benedikte har bestemt seg for å søke mot psykologistudiet.

— Jeg sliter med den mentale delen av spillet mitt, avslører hun.

— Jeg gjør enkelt par-runder på trening, men i turnering blir det gjerne 5 over. Derfor ønsker jeg å forstå den mentale delen bedre.

— Om jeg ikke lykkes med egen spillerkarriere, vil jeg kunne bruke en slik utdanning til å hjelpe andre som sliter rundt den mentale delen av golfspillet, avslutter Benedikte Pettersen, som skal delta i de to siste Gecko-turneringene 11.–12. og 17.–18. mars.

Se Benediktes sving på videoen under

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.