Kristoffer Reitan Foto: Facebook/Privat

Tre nordmenn kunne sikre seg euopatour-bilett 2020 i seksrunders-kvaliken i spanske Tarragona denne uken. Cutten etter fire runder gikk imidlertid for høyt for alle tre, og det blir spill på Challenge Tour for dem i 2020-sesongen.

Krisotffer Reitan var best av våre på en begredelig dag i Tarragona. Isolert sett leverte han en sterk, bogeyfri tre under par 68-runde på Lumine Lakes-banen. Og endte med det på -3 totalt. Mens cutten gikk ved -4.

Dermed blir det altså Challenge Tour neste år. Men sannsynligvis også en del starter på europatouren, skriver hans støtteapparat på Facebook. Som antyder at Kristoffer kanskje får plass allerede i en av de førstkommende turneringene.

begredelig

Eirik Tage Johansen fra Sola GK endte på delt 114.-plass med +2, som var seks slag bak cutgrensen etter en avsluttende fire over par 75-runde.

Begredelig

Fana-spilleren Jarand Arnøy hadde før runden gode muligheter til å klare cutten. Men havarerte fullstendig med sin fjerderunde på ni over par, 81. Som ga totalresultatet +6 og misset cut med ti slag.

begredelig

I den grad vi kan trekke fram noe positivt fra Q-Schools finaleuke, sett med norske øyne, må det være at Norge kommer til å få et sterkt Challenge Tour-lag i 2020 med seks dyktige og erfarne spillere.

Dessuten kan vi vente å se Viktor Hovland i en del europaturneringer i året som kommer. Som aktuell til Ryder Cup 2020 må han spille minst seks European Tour-turneringer. Der det gjenstår fem etter den vellykkede opptredenen i BMW PGA Championship tidligere i høst.

Etter fire runder ledes Q-School med tre slag av danske Banjamin Poke på -16.

Se også: Livescoring fra Spania