Foto: Tristan Jones

Skotten har sagt sa ja til å være kaptein for Team Europe på Inverness Golf Club i Toledo, Ohio om knappe to år. Nyheten ble presentert under en pressekonferanse på The Gleneagles Hotel i Skotland.

Catriona Matthew gjorde en fantstisk innsats med 2019-utgaven av Solheim Cup i september da Europa vant 14 ½ – 13 ½ på PGA Centenary-banen på Gleneagles i september.

En turnering som ikke minst kommer til å bli husket da Suzann Pettersen gjorde et fantastisk karrierepunktum ved å sette den avgjørende putten for europeisk seier.

Under pressekonferansen sa Matthew at årets Solheim Cup er det desiderte høydepunktet i hennes karriere. Og til og med overgår hennes majortriumf i 2009-utgaven av Women’s British Open;

— Å vinne Solheim Cup i Skotland var oppfyllelsen av en drøm. Og å følge den opp med en seier i Amerika vil være enda bedre. Det er alltid vanskeligere å vinne på amerikansk jord, og jeg er beæret over å få muligheten til å påta meg den oppgaven. Jeg var heldig nok til å være en del av det første europeiske laget som vant på amerikansk jord, på Colorado Golf Club i 2013, så jeg vet hva som er mulig.

Solheim cup spilles fredag 3. til søndag 5. september 2021. Inverness Club er designet av den skotske banearktietkten, Donald Ross‚ fra Dornoch, og åpnet i 1093. Inverness club har blant annnet arrangert U.S. Open fire ganger (1920, 1931, 1957 og 1979) samt PGA Championship i 1986 og 1993.

Les mer: Solheim Cup