Etter mange år med europatour-kvalik i Marokko ble det først bestemt at Q-School skulle spilles i Portugal. Når er turneringen flyttet til den spanske resorten La Manga Club fra 15.til 26. januar.

Europatour-spillerne har lenge vært kjent med at Q-School kom til å bli flyttet til et annet land enn opprinnelig tenkte Portugal.

Spillere Golferen har pratet med har imiderltid uttrykt frustrasjon over at det skulle drøye så lenge med å få bekreftet endelig sted og datoer.

Det gikk derfor et lettelsens sukk gjennom miljøet da Ladies European Tour nylig kunne fortelle om sitt partnerskap med spanske La Manga Club, som vil være vertskap for tourens Qualifying School siste halvdel av januar.

La Manga har også tidligere vært vertskap for LETs kvalikturnering, sist for 2010-sesongen sent på høsten 2009.

På størrelse med et helt land

La Manga Resort er større i areal enn Monaco, og har tre 18-hullsbaner. Q-school skal spilles på det som regnes som de to beste banene; Sør og Nord.

Spillerne bor på resorten, enten i det femstjerners Hotel Principe Felipe eller i de firestjerners leilighetene Las Lomas, like ved de to turneringsbanene. I tillegg til opphold under selve turneringen, er spillerne invitert til å sjekke inn én uke på forhånd for å finstemne spillet i en ellers roligere del av sesongen.

De to banene, North og South, starter med å avvikle førstesteget, Pre-Qualifying Stage, over fire runder 15.-18. januar. Deretter begynner den avgjørende finalen, Final Stage, som spillers over fem runder fra 22. til 26. januar.

Følgende norske spillere er i skrivende stund påmeldt til førstesteget: Madelene Stavnar (Vestfold GK), Maiken Bing Paulsen (Drammen GK), Tina Mazarino (Kjekstad GK), Maria Elisabeth Javery (Miklagard GK) og Stina Resen (Oslo GK). I tillegg må spillere som havner utenfor Topp 90 på LETs Order of Merit kvalifisere seg på nytt i Q-School, der de kommer direkte inn i finalesteget.

Med to turneringer igjen på terminlisten ligger Marita Engzelius (nummer 103), Mariell Bruun (128), Karoline Lund (138) og Celine Borge (141) i faresonen for å måtte spille Q-School i januar. Mens Marianne Skarpnord (nummer 1) og Tonje Daffinrud (21) er sikret beste kategori for 2020-sesongen.

De 25 beste, og like, etter 90 hull players får tourkortet til Ladies European Tour i 2020.

Se også: Mer om La Manga Club

annet land i Open de France Women's 40 prosent solide fjerdeplasser
SIKRET EUROPATOUR-KORTET NESTE ÅR: Marianne Skarpnord (t.v) og Tonje Daffinrud har hatt en så bra sesong at de er garantert beholde plassen på Ladies European Tour i 2020-sesongen. Foto: Tristan Jones