Foto: DGU

Mandag 14. mai kl.14.00 slår golfpresident Marit Wiig i gang Helse-tour 2018 hos Elverum Golfklubb. Fram til 20. juni reiser hun Østlandet rundt for bedre folkehelse.

Golfpresidenten har med seg ildsjel Svein Einarsbøl på Helse-tour. Samt en rekke andre ressurspersoner, som vil bidra til bedre folkehelse i kommunen.

Svein Einarsbøl bygget opp og drev en av Norges mest vellykkede kommunale tjenester, Asker kommunes enhet «Aktiv Fritid». Enheten har i en årrekke benyttet golf som aktivitet for brukerne, og er anerkjent for å være landsledende både på omfang og bredde i forhold til folketallet.

Einarsbøl pensjonerte seg i 2016. De siste to somrene har den golfglade ildsjelen besøkt klubber i store deler av Norge med bobil i regi av Norges Golfforbund for å inspirere norske kommuner og golfklubber til å samarbeide om folkehelse.

— Golf er helse, og en fantastisk aktivitet som de aller fleste kan være med på, sier Marit Wiig i en pressemleding fra NGF.

Til sammen har Einarsbøl besøkt 78 klubber og det er gjennomført 24 møter mellom golfklubber og kommunen. Nå står Østlandet for tur.

Helse-tour mai

14. Elverum Golfklubb (NGFs president deltar)
15. Sorknes Golfklubb (NGFs president deltar)
28. Kongsvingers Golfklubb (NGFs president deltar)
29. Atlungstad Golfklubb (NGFs president deltar)
30. Valdres Golfklubb
31.Gjerdrum Golfklubb (NGFs president deltar)

Helse-tour juni

04. Hauger Golfklubb
05. Romerike Golfklubb
06. Soon Golfklubb
07. Drøbak Golfklubb (NGFs president deltar)
11. Moss & Rygge Golfklubb
12. Halden Golfklubb (NGFs president deltar)
13. Skjeberg Golfklubb (NGFs president deltar)
14. Mørk Golfklubb
18. Ski Golfklubb
19. Nordhaug Golfklubb
20. Tyrifjord Golfklubb

Les også: Mer om satsingen på helse

Helse-tour
Golfpresident Marit Wiig. Foto:NGF/Ward