Slo 20 prosent lengre etter tilpasning

PRØVDE OSS FRAM: Etter å ha slått driver med en rekke forskjellige løftevinkler (loft) og tre typer skaft fant vi driveren som ga oss 20 prosent mer lengde. Foto: Callaway / Henrik Spørck

Blir det lengre slag av å spille med tilpassete golfkøller? Golfere sier ja. Undersøkelser bekrefter det. Og vår egen erfaring viser at det stemmer. I alle fall på driveren. SE VIDEO

Da vi takket ja til en invitasjon fra Callaway om å være med på tilpasning av en driver, var det med forventninger om at vi nok ville merke en forskjell.

Men likevel trodde vi ikke helt på undersøkelsene vi hadde sett. For eksempel den på nettstedet Plugged-In Golf, som blant annet forteller at 22 av 24 golfere som ble testet tapte mer enn 9 meter (10 yards) på ballflukten hvis de slår med en driver som ikke er tilpasset.

Undersøkelsen viste også at 17 av 24 golfere taper mer enn 18 meter (20 yards) på den totale driverlengden. Og at så mange som 9 blant de samme 24 slo over 35 meter (40 yards) kortere enn det optimale.

Forventingene innfridd, tilpasning virker

Til tross for overbevisende dokumentasjon fra Plugged-In Golf og andre som skriver om golfutstyr, var vi på forhånd likevel ikke helt overbevist om at medienes funn også ville gjelde det vi hadde i baggen.

Driveren i vår golfbag er bare to år gammel, og er en toppmodell fra et anerkjent golfmerke. Kombinert med noen tiårs erfaring fra golfbransje trodde vi derfor at vårt eget utstyr mer eller mindre var som det skulle være.

Men etter å ha målt slag etter slag, med en rekke forskjellige løftevinkler (loft) og tre skafttyper, var ikke konklusjonen til å ta feil av. Én grad lavere løftevinkel, 30 gram lettere skaft, men samme fleks, ga i snitt 20 prosent lengre slag.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×