Blir det lengre slag av å spille med tilpassete golfkøller? Golfere sier ja. Undersøkelser bekrefter det. Og vår egen erfaring viser at det stemmer. I alle fall på driveren. SE VIDEO

Da vi takket ja til en invitasjon fra Callaway om å være med på tilpasning av en driver, var det med forventninger om at vi nok ville merke en forskjell.

Men likevel trodde vi ikke helt på undersøkelsene vi hadde sett. For eksempel den på nettstedet Plugged-In Golf, som blant annet forteller at 22 av 24 golfere som ble testet tapte mer enn 9 meter (10 yards) på ballflukten hvis de slår med en driver som ikke er tilpasset.

Undersøkelsen viste også at 17 av 24 golfere taper mer enn 18 meter (20 yards) på den totale driverlengden. Og at så mange som 9 blant de samme 24 slo over 35 meter (40 yards) kortere enn det optimale.

Forventingene innfridd, tilpasning virker

Til tross for overbevisende dokumentasjon fra Plugged-In Golf og andre som skriver om golfutstyr, var vi på forhånd likevel ikke helt overbevist om at medienes funn også ville gjelde det vi hadde i baggen.

Driveren i vår golfbag er bare to år gammel, og er en toppmodell fra et anerkjent golfmerke. Kombinert med noen tiårs erfaring fra golfbransje trodde vi derfor at vårt eget utstyr mer eller mindre var som det skulle være.

Men etter å ha målt slag etter slag, med en rekke forskjellige løftevinkler (loft) og tre skafttyper, var ikke konklusjonen til å ta feil av. Én grad lavere løftevinkel, 30 gram lettere skaft, men samme fleks, ga i snitt 20 prosent lengre slag.