30. november 2023 05:52

Foto: J. Ketil Steine/Drøbak GK

Den unge Drøbak-spilleren, som bor i Spania, feide i sju birdier og resten par for en uimotståelig 65-runde og sin første kongepokal. Karoline Lund vant kvinneklassen.

65-runden på Atlungstad sikret Antonsen seieren med ett slag over Kenneth Johansson fra Østmarka og Lars Mjeldheim Sandvoll fra Fana.

Atlungstad

Mikkel Antonsen, som fyller 16 år i desember, er tidenes første 15-åring som vinner NM for herrer. Og den nest yngste NM-vinneren noensinne, kun fire måneder eldre enn hva Suzann Pettersen var da hun vant NM i 1996, forteller Drøbak GK i en pressemelding.

— Det er gøy å være den yngste NM-vinneren. Det er en fin bekreftelse på at jeg er i rute, sier han i pressemeldingen fra Drøbak GK.

Antonsen ble forøvrig norgesmester også i fjor, som vinner av U15-klassen i Junior-NM.

Lund vant dameklassen på Atlungstad

Karoline Lund avsluttet med en 72-runde på par, som ga -4 og seier med over Mariell Bruun fra Larvik og Renate Grimstad fra Stavanger.

Atlungstad

Resultater fra Atlungstad

Herrer

Damer


 

Runde 3: Kenneth Johansson fortsatt i føringen

Østmarka-spilleren har fire slags forsprang på Lars Mjeldheim Sandvoll fra Fana før siste dag av NM på Hamar. I dameklassen er det fortsatt delt ledelse.

Blant herrene er tre mann like i kampen om bronseplassen før siste runde på Atlungstad:  Ruben Pettersen, Stavanger, Sebastian Eidsæther Syr, Losby, og Mikkel Antonsen, Drøbak.

Fulgt av Markus Pedersen fra Moss og Rygge ett slag etter.Som igjen  jages av seks mann på -2, blant dem tittelforsvarer Ole B. Ramsnes fra Stavanger.

atlungstad
Kenneth Johansson, Østmarka GK. Foto: Facebook/privat

I dameklassen har Karoline Stormo fra Arendal og Karoline Lund fra Losby -4 også tre slags avstand til bronseplassen.

Som før siste runde besettes av Franziska Sliper, Sola, Dorthea Forbrigd, Oslo, og Marthe Wold, Stavanger.

 


Runde 2: 65-runde sendte Johansson i ledelsen

Med hele åtte birdier og en bogey har Kenneth Johansson tatt kommandoen halvveis i NM på Hamar. I dameklassen er det delt ledelse.

Østmarka-spilleren ligger elleve under par etter runder på 68 og 65 slag, og har et gap på hele seks slag til Lars Mjeldheim Sandvoll fra Fana GK på andreplass.

Ruben Pettersen, Stavanger GK, og Herman Vibe Sekne, Oslo GK, følger ett slag etter Sandvoll.

 

På spinnesiden deles teten på -4 mellom Karoline Lund fra Losby GK og Karoline Stormo fra Arend & Omegn GK.

Marthe Wold, Stavanger GK og Dorthea Forbrigd, Oslo GK, deler tredjeplassen på -1.

 


Runde 1: 15-åring i føringen

Mikkel Antonsen fra Drøbak GK leder NM med ett slag etter åpningsdagen på Hamar. Karoline Lund fra Losby GK fører i dameklassen.

Antonsen leverte en bogeyfri åpning på Atlungstad med fem birdier, som kom på hullene 9, 10, 12, 15 og 17.

15-åringen, som er bosatt i Spania, jages av tre spillere på -4: Kenneth Andre Johansson, Østmarka GK, Herman Vibne Sekne, Oslo GK, Lars Mjeldheim Sandvoll, Fana GK.

Les denne? Atlungstad er Mjøsas nye svane

Ti spillere blant de 87 i feltet er under par på den flotte Atlungstad-banen.

Ole B. Ramsnes, som delte førsteplassen med Jason Kelly i fjorårets omdiskuterte NM , er delt 32 med +2. Ikke verst for en som har lagt opp. Kelly har valgt å ikke stille opp i år.

Også tett blant damene på Atlungstad

I kvinneklassen er fire av 33 spillere under par. Karoline Lund har -3, og følges av Mariell Bruun, Larvik GK, ett slag etter.

Karoline Stormo, Arendal & Omegn GK, og Emilie Øverås, Oslo GK, har -1.

Norgesmesterskapet i golf er det største en klubb kan arrangere, og vi har gledet oss lenge. Til sammen er nærmere 80 mennesker fra klubben involvert, forteller administrerende direktør ved Atlungstad Golfklubb, Pål Jan Stokke i en pressemelding.

Kommentarer