Bilder av Team Norway sin treningsleir på Borre Golfklubb 27.04.2017. Foto: Benjamin A. Ward / Norges Golfforbund

En strålende 66-runde med sju birdier og en bogey sendte Christian Aronsen til 13 under par og delt fjerdeplass på Vierumäki-banen.

Da heftig oversvømmet banen søndag, ble siste runde av Finnish Challenge avlyst og turneringen redusert til 54 hull.

Dermed endte Finnish Challenge i karrierebeste for 40-åringen fra Miklagard GK.

Vi må hele ni år tilbake i tid for å finne turneringen som inntil august 2017 representerte  høydepunktet i Christian Aronsens challenge-karriere.

Det var nemlig den delt 30.-plassen i Lexus Open på Moss og Rygge-banen i august 2008.

Med -13 andte Aronsen fire slag bak vinneren Paul Howard fra England. Som hadde to slag å gå på til svenske Simon Forsström og tre slag til danske Jeff Winther.

Seieren var engelskmannens første triumf på challengetouren.

Se også: Resultater fra Finland

Finnish Challenge

Runde 2: Aronsen på ellevteplass i Finnish Challenge

Christian Aronsen fulgte opp 69-runden fra torsdag med fire under par, 68 fredag. De fire andre nordmennene fikk tidlig hjemreise.

Christian Aronsen kunne by på to eagler i runde to av Finnish Challenge. Sammen med en hver av birdie og bogey ga det -4 for dagen, -7 for turneringen og opp elleve plasseringer.

Rhys Enoch fra Wales leder med ett slag på -12.

Eirik Tage Johansen (75-68) og Jarand Arnøy (74-69) misset cutten med to slag på -1, Kristoffer Reitan ble delt 98 etter to runder på par mens Kristian Krogh ble delt 110 på +1 etter 71-74.

Runde 1: Aronsen og Krogh under par

Christian Aronsen hadde tre under par, 69, på delt 22.-plass ette to tidlige bogeyer etterfulgt av fem birdier fra hull 6. til 13.

Med det ligger Miklagard-spilleren bare to slag fra tettrioen etter første dag av Finnish Challenge.

Kristian Krogh fra Drammen GK brukte to slag mer enn landsmannen, og overnatter på den stipulerte cutgrensen på delt 59.-plass.

Det gikk tyngre for de tre andre norske i feltet. Amatøren Kristoffer Reitan, som debuterer på challengetouren, er delt 102 på par. Jarand Arnøy er delt 116 med +2, Eirik Tage Johansen delt 133 med +3.