TILBAKE! Anders Kristiansen satser igjen. Foto: Jan E. Espelid

«Vi er glade og stolte over å ønske Anders Borger Kristiansen velkommen som en del av trenerteamet i Moss & Rygge golfklubb fra 1. januar 2020», skriver daglig leder Morten Lunde Andersen i et nyhetsbrev til klubbens medlemmer.

Fra kommende sesong danner headpro Jørgen Hillås (34) og Anders B. Kristiansen (29) et sterkt trenerteam i Moss & Rygge Golfklubb på Evje, med mye av både internasjonal erfaring og anerkjennelse.

Som aktiv spiller var Anders fra 11-12-årsalderen et av tidenes største norske golftalenter, og var helt oppe på tredjeplass på verdensrankingen for amatører. Hen ble deretter profesjonell for et knapt tiår siden.

Da han gikk over i proffenes rekker hadde han ett verdensmesterskap for junior og to deltakelser på Europas lag i Junior Ryder Cup, i 2006 og 2008, med i bagasjen.

Profflivet ga også skadeproblemer, og etter langvarig ryggskade bestemte han seg for forsøke å komme tilbake ved å legge om fra høyre-spiller til venstre-spiller.

Han behersket deretter svingen like godt fra begge sider, noe som ga en god del oppmerksomhet. Blant annet hos Svensk Golf da han gikk gjennom en mandagskvalik som venstrespiller. Og så spilte selve turneringen fra høyre.

DU KAN LESE OM DET I DENNE ARTIKKELEN: Proffset kvalade in som vänsterspelare men tävlade från höger

Trener for Alexander Norén og Marianne Skarpnord

Anders Kristansen har skapt seg et navn som trener, og mange mener han bare er i starten av en stor trenerkarriere. Han jobber som svingrtrener for den svenske PGA-stjernen Alex Norén, nummer 54 på verdensrankingen med 11 seiere.

Anders er også hovedtrener for Moss & Rygge GKs egen stjerne, Marianne Skaprnord, som står med fire seiere på europatouren.

For ytterligere å vise styrken i den nye trenerduoen på Evje: head pro Jørgen Hillås har vært trener for Viktor Hovland.

Se Jørgens smarte bunkertips i videoen under!

For ordens skyld: Ansvarlig redaktør Jan E. Espelid i Golferen.no er medlem i Moss & Rygge GK, og eide tidligere også to aksjer i Evje Golfpark AS.