(ANTALYA, GOLFEREN) For en drøy måned siden gikk Europas Ryder Cup-kaptein, Padraig Harrington, ut med et forslag om at hjemmelagets kaptein ikke lenger skal få sette opp banen som Ryder Cup spilles på. Det vil gjøre Ryder Cup mer spennende, mener 48-åringen fra Irland.

Seks av de sju siste Ryder Cup har blitt vunnet av hjemmelaget. Det mener Europas Ryder Cup-kaptein, Padraig Harrington, skyldes at hjemmelagets kaptein er den som får lov å sette opp banen.

Iren mener det er en illevarslende utvikling, som på sikt kan minske spenningen og interessen for en av verdens største sportsbegivenheter

I en artikkel på BBC den 3. oktober i år foreslår derfor 48-åringen at fremtidens Ryder Cup-baner skal settes opp av nøytrale eksperter. Golferen treffer ham i Turkish Airlines Open en drøy måned etter at artikkelen var publisert på et av Storbritannias største nettsteder. Vi lurer derfor på hvilke reaksjoner han har fått på forslaget sitt:

— Jeg, skrev det, og ga uttalelsene, for over en måned siden. Men du er faktisk den første som spør meg om hvordan reaksjonen har vært. Vet du; jeg har ikke fått én eneste kommentar, og heller ikke andre tilbakemeldinger, fra noen!

Harrington legger til at han egentlig ikke er veldig overrasket over at forslaget hans ikke er blitt omfavnet av resten av golfverden:

— Jeg visste vel det … det gjorde vel egentlig alle? Et slikt forslag jeg kom med kommer aldri til å bli innført. Men jeg uttrykte bare det som er min personlige mening. Det å sette opp en bane som favoriserer egne spillere er mye enklere enn det de fleste tror. Jeg kom med utspillet for å få en diskusjon. Men, som sagt: Jeg tror særlig talt at det aldri blir noe av.

Padraig Harrington har stor forståelse for dem som ikke synes om det han foreslår:

— Det har jeg ingenting i mot. Det er jo idrett vi driver med. Hjemmebanefordelen er et fort i de fleste idretter. Av hensyn til hjemmepublikummet skal det jo være en fordel med hjemmebane, det gjelder alle idretter. Men jeg synes bare at i golf er det for for lett å gi store fordeler gjennom baneoppsettet.

Tror ikke det blir noe problem i 2020

Neste års arena, Whistling Straits i Wisconsin, tror Harrington ikke kan settes opp for å gi amerikanerne uforutmessig store fordeler. Slik Le Golf National i Paris var satt opp for å gi europeerne store fordeler i fjorårets Ryder Cup.

— Nei, med Whistling Straits er det ikke mulig å gjøre for store endringer. Men samtidig er jeg spent på hva (USA-kaptein) Steve Stricker kan få til …

Les også: Mer om Ryder Cup 2020