Aksel Olsen med tidenes Nordic League-sesong

95.000 KRONER RUNDT HÅNDLEDDET: Aksel Olsen beundrer det synlige beviset på at han ble sluttspillkongen på Nordic League: En Breitling-klokke verdt 95.000 kroner. Foto: Ecco Tour

Aksel Olsen kronet sin fremragende sesong på ecco-touren og Nordic Golf League med seier i sluttspillet Freja Final Series etter å ha endt som nummer to i Tour Final på Barsebäck i Skåne.

Før avslutningen av årets Nordic League-sesong toppet Aksel Olsen rankingen til Freja Final Series, som omfatter sesongens fire siste turneringer på Nordic Golf League.

Andreplassen i sesongens siste turnering sørget for at han beholdt plasseringen på toppen av Freja-rankingen. Og at han ikke bare sikret seg sammenlagtseieren, men også en klokke verdt 95.000 kroner.  I tillegg til seieren i Freja Final Series endte siddisen også  som nummer énGolfBox Nordic Golf League Ranking.

Dermed får Aksel Olsen det beste av de fem challengetour-kortene som går til Nordic League-spillere. De øvrige fire gikk til svenske Jacob Glennemo og de tre danskene  Benjamin Poke, Martin Leth Simonsen og Marcus Helligkilde.

Suveren i de fire siste turneringene

Til tross for at Aksel Olsen stod over den ene av de fire finaleturneringene, så var han likevel helt suveren sammenlagt med én seier, én andreplass og én tredjeplass i de tre sluttspill-turneringene han deltok i.

Olsen tok sin første seier allerede i sesongens andre Nordic League-turnering, etter et dramatisk omspillPGA Catalunya Resort i februar. Deretter fulgte gode resultater på rekke og rad. Før han for alvor klemte til mot sesongens avslutning.

Oppi det hele fikk han tid til en fenomenal 17-plass i europa-turneringen Made in Denmark i begynnelsen av september. Og avsluttet Nordic League ved å ende i Topp 3  i alle de fem siste Nordic Golf League-turneringene .

Det er imponerende prestasjoner av 26-åringen fra Stavanger, som også er klar for andresteget av European Tour Q-School i november. Der ganske mange holder Olsen blant dem de tror vil kunne gå hele veien til europatouren 2019

Aksel Olsen selv legger ikke skjul på at han gjerne vil rykke opp to divisjoner, avslører han på sin Facebook-profil:

— Uavhengig av hvor jeg endte i dag, er jeg veldig fornøyd med å ha nådd mitt hovedmål for året. og vunnet Nordic League Rankings og fått plass på challenge-touren. Om et par uker skal jeg se om jeg ikke kan toppe det ved å nå et av mine karrieremål; European Tour.

Også Elias Bertheussen fra Byneset GK avsluttet sesongen sterkt. Denne uken ble det delt åttendeplass med -5, og et hopp opp til 14.-plass på Nordic League-rankingen.

De siste resultatene fra Nordic League 2018

Tourfinalen hosted by Barsebäck Resort

Freja Final Series 2018.

GolfBox Nordic Golf League Ranking 2018 .

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Sandersons Farm Championship med Kristoffer Ventura (1. -4. oktober)

  PGA Tour LatinoAmerica: The Challenge at Harbor Hills med  Andreas Halvorsen (30. september -2. oktober)

  European Tour: Aberdeen Standard Scottish Open  (1. -4  oktober)

  Challenge Tour: Italian Challenge Open med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Espen Kofstad (1. -4  oktober)

  Symetra Tour: Symetra Classic  med Karoline Stormo (1.-3. oktober

  Nordic League: Race to Himmerland by Freja   med Jarand Arnøy, Aksel Olsen og Sebastian Eidsæther Syr (2.-24. oktober)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open 2 Herrer   (30. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open 2 Damer   (30. september)

  Amatør: European Ladies Amateur Championship  (30. september – 2. oktober)

  College: JT Poston Invitational med Magnus Pedersen (27 – 29. september)

  College: Colonial Collegiate Invitational med Carl Didrik Meen Fosaas og Bård Bjørnevik Skogen (28 – 29. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×