Foto NGF Ward

Med to over par siste dag falt Eirik Tage Johansen åtte plasseringer i finalerunden, og endte på delt 21.-plass.

To over par-runden og fallet til 21.-plass gjorde også at det ikke ble noe avansement på pengelisten for siddisen.

Med to turneringer igjen ligger han fortsatt på 22.-plass, nå med 64.114 euro (607.000 kroner innspilt). Som er nesten 14.000 euro bak den viktige 15.-plassen som vil gi europatour-plass etter tourfinalen om tre uker.

Finnen Kalle Samooja vant med to slag på -15 foran Grant Forrest fra Skottland. Som var to slag foran Sean Crocker fra USA på tredjeplass.

Se også: Resultateter fra Hainan

siste


Runde 3: 13.-plass før siste runde

Challenge Tour er på fallrepet, og bare to turneringer gjenstår etter at ukens Hainan Open er unnagjort. Eirik Tage Johansen kjempet bra på runde tre, og spratt opp sju plasseringer før finalerunden.

Siddisen deler 13-plassen bare ett slag bak Topp 10 før siste runde i den første av to challenge-turneringer på rad i Kina.

Før Hainan Open ligger Eirik Tage Johansen på 22.-plass på sammenlagtlisten med 583.000 kroner (61.361 euro) etter å ha tatt et par ukers velfortjent turneringspause. 15.-plassen, som gir direkte opprykk, tilhører  engelskmannen Oliver Wilson med 76.656 euro.

Gapet på knappe 15.300 euro er ikke større enn at Stavanger-spilleren klarer å fylle det med en god avslutning, og avansement et stykke inn i Topp 10, søndag.

 

Tage deler 13.-plassen med skotten Davia Law, og har hele seks mann ett slag foran seg på delt sjuendeplass.

Finnen Kalle Samooja har to slags luke i toppen med -14. Grant Forrest fra Skottland er på sin side ett slag foran svenske Niklas Lemke på tredjeplass.

 

 


Runde 2: Tage på 20.-plass halvveis

Dessverre klarte ikke Eirik Tage Johansen å holde helt samme trykket oppe dag to av sesongens tredje siste turnering.

Det ble en runde på par, og plassering på delt 20.-plass med to runder igjen av Hainan Open.

 

Fire under par halvveis er to slag fra Topp 10 og ni slag etter Kalle Samooja. Finnen har tre slag å gå på til Grant Forrest fra Skottland.

Cutten endte på par. Som var en grense Kristian Krogh dessverre misset med tre slag etter sin fire over par 76-runde fredag.

 

 


Runde 1: Sterk Tage-åpning

Eirik Tage Johansen spilte solid første dag på Sanya Luhuitou Golf Club på Hainan-øya, så langt sør det går an å komme i Kina.

Og det er nå i de tre siste turneringene det virkelig gjelder for Stavanger-spilleren med tanke på direkte opprykk til eruopatouren kommende sesong.

De tre turneringene er alle blant de største i årets sesong med henholdsvis 350.000 euro i potten i Hainan Open, 500.000 euro i neste ukes Foshan Open, også det i Kina, og 420.000 euro i tourfinalen i Emiratene to uker etter det igjen.

Fire under par 68-runden plasserer siddisen på delt sjetteplass, seks slag bak ledende Grant Forrest fra Skottland, som har tre slag ned til nummer to, Kalle Samooja fra Finland.

Kristian Krogh overnatter på delt 41.-plass etter en runde på én under par, 71, som inneholdt fire birdier og tre bogeyer.