Nominasjonen av Finn H. Andreassen som golfpresident bærer bud om kursendring i norsk golf, tror Jan E. Espelid.
-age-before-beauty-

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Mange som har deltatt i debatten rundt ledelsen av golfforbundet har etterlyst mer synlighet for golfidretten.

I et samfunn der aktuelle saker gjerne kommer på dagsorden mye på grunn av personen som bringer saken til torgs, er det viktig med ledere med klar identitet.

Mens det for en som er ukjent ofte blir vanskelig å få oppmerksomhet om et budskap, uansett hvor god saken er.

Ved å innstille Finn H. Andreassen som ny golfpresident viser valgkomiteen at den har forstått viktighten av synlighet.

Når Finn H. formelt er blitt valgt (det forutsetter vi at han blir) får norsk golf en frontfigurer med tydelig profil og med et navn som har appell også utenfor den engere krets av golfspillende nordmenn.

Finn H. er en dreven mediamann med bakgrunn fra avis og mange år som nyhetsanker i våre to største, riksdekkende tv-kanaler. De senere årene har han vært involvert i egne prosjekter, hele tiden i medieverdenen.

Han beherkser mediene, og trives i søkelyset. Han er en engasjerende og flink taler som på en enkel og forståelig måte får fram det budskapet han ønsker å formidle.

Det som så langt har kommet fram av kritikk mot nominasjonen går på alder. Med 67 år er bodøværingen ingen ungsau. Vi for vår del er ikke bekymret for årstallet på fødselsattesten. Presidentjobben er nemlig ikke en posisjon som krever 100 prosent energiforløsning 24 timer i døgnet.

Derimot er det en jobb som setter krav til evner innen interaksjon og kommunikasjon. I den sammenhengen er alder framfor alt en klar ressurs.

Dessuten; den påtroppende presidentens 67 år på baken oppveies av påtroppende generalsekretær Tor-Anders Hanssens 41 år. Og når det gjelder kondisjon og energinivå er generalsekretærens faktisk langt viktigere enn presidentens.

Har du synspunkter? Si din mening på Golferen.no sin facebookside eller diskusjonsforum på Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.