Verdenstreer Adam Scott vil at OL i Rio skal spilles uten proffer. «Golfen vil har større fordel av at amatørene spiller OL», mener han.
adam-scott-vil-ha-proffene-ut-av-ol

BETENKT OVER PROFFER I OL: Verdenstreer Adam Scott mener at golf vil ha større utbytte av at amatørene deltar i Rio i 2015. Han mener proffene eksponeres altfor mye uansett, og at folk blir lei av å se dem.

adam-scott-vil-ha-proffene-ut-av-ol

UENIG MED SCOTT: NGFs idretssjef, Øyvind Rojahn, er sterkt uenig med Adam Scott. Han mener at folk vil se de beste kjempe om de olympiske mealjene, og at det blir kunstig om det overlates til amatørene.

Adam Scott er en sterk kandidat til en plass i det 60 mann store feltet i 2016, i den første olympiske golfturneringen på 112 år.

Men samtidig er han overbevist om at golfsporten vil tjene mer på om han selv og medkonkurrentene på touren ikke var kvalifisert for Rio-lekene.

— Folk ser oss (proffer) spille 45 uker i året, sier Scott til australske Courier-Mail.

— Hvis man virkelig ville at spillet skulle vokse, burde derfor de olympiske leker (i golf) være for amatører.

Scott er rangert som nummer tre i verden, og en sterk kandidat til å bli en av de 60 som kjemper om medaljene i det olympiske golffeltet.

Tenker ikke på Rio

— Rio er ikke noe jeg tenker mye på, men det er absolutt noe jeg kunne tenke meg å være en del av, fortsetter Scott.

Men selv om han spiller i Rio i 2016, vil ikke turneringen være det Scott prioriterer høyest i OL-sesongen.

— De olympiske lekene (i golf) kommer ikke til å bli noe jeg vil prioritere. Jeg foretrekker å se på de som løper fort, slår Scott fast.

Uenig med Scott

— Nei, dette er jeg uenig med Scott i! Jeg tror ikke golf vil få særlig oppmerksomhet om ikke de beste er med i OL. Det er jo de alle vil se. Jeg tror ærlig talt ikke interessen blir særlig stor dersom amatører skal kjempe om olympisk gull, sølv og bronse, sier NGFs idrettssjef Øyvind Rojahn til Golferen.no.

— Men når det er sagt, så synes jeg det er synd at når golf først er på OL-programmet, så skal det gjennomføres på samme måte som i de 45 ukene Scott snakker om: Som 72 hull slagspill.

— Hvorfor ikke benytte anledningen som et OL gir til å gjøre ting helt annerledes? For eksempel som landslagsturnering. Og hvorfor ikke som mixed? Det vil skape en helt annen oppmerksomhet, avslutter Øyvind Rojahn.

Hva mener du: Proffer eller amatører i golfturningen i Rio? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.