Pink Cup satte ny rekord med 1,25 millioner innsamlet i år . Et halvt år senere mangler nærmere 10 prosent av de innsamlede midlene. — Vi regner med at pengene er på konto i løpet av uken, sier NGFs turneringsansvarlig.
over-100-000-pink-cup-kroner-mangler

VENTER PÅ PENGER: Golfforbundet og Øystein Tamburstuen, her som caddie for Lill Kristin Sæther under europaturnering i Larvik, venter fortsatt på at rundt ti klubber skal overføre beløpet som ble samlet inn under Pink Cup. Først da kan NGF sende penger videre til Den norske Kreftforening.

Etter årets Pink Cup kunne de rundt 100 arrangørklubbene rapporterte inn at det var samlet inn hele 1.260.000 kroner, som er ny rekord for turneringen.

Etter flere runder med purringer fra NGF til klubbene utover høsten venter imidlertid Kreftforeningen fortsatt på å få overført pengene.

— Vi samler inn pengene på vegne av Kreftforeningen, men kan ikke overføre penger til dem før alt er kommet på konto, forklarer Spill- og turneringskonsulent Øystein Tamburstuen i NGF til Golferen.no.

Rot, ikke vond vilje

— Det er snakk om et titall klubber, med jevn fordeling mellom små og store klubber, som ennå ikke har overført innsamlet beløp, sier Tamburstuen videre.

— Etter all sannsynlighet dreier det seg først og fremst om dårlig kommunikasjon og dårlige rutiner, der mange arrangører nok har følt at de er ferdig med Pink Cup når turneringen er gjennomført.

Totalt er et beløp på drøyt 100.000 kroner fortsatt utestående. Og det til tross for gjentatte purringer utover høsten.

NGF valgte derfor noe såpass utradisjonelt som å gå ut med saken offentlig i siste utgave av nyhetsbrevet NGF Nytt.

— Slett ikke for sette noen i gapestokk, men i et forsøk på å nå flere enn de personene som sto for gjennomføringen av Pink Cup i den enkelte klubb, fortsetter Tamburstuen.

Og legger til at reaksjonen ikke har latt vente på seg fra klubbene som ennå ikke har overført de innsamlede midlene til brystkreftsaken.

— Reponsen har vært over all forventning etter at vi gikk ut med saken. Jeg er temmelig sikker på at alle pengene er på konto innen utgangen av uken, avslutter Øystein Tamburstuen.

Les også: NGF Nytt: Pink Cup venter fortsatt på penger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.