Foto: Tristan Jones

Riktig nok er det Solheim Cup i år, som tar både tid og ressurser som ellers kunne blitt brukt til LET-turneringer. Men bare 22 turneringer er veldig få.

Fra 29 til 22 turneringer gjør at damenes europatour virkelig har store utfordringer også denne sesongen.

Europatour-sjef Ivan Khodabakhsh får nok heller ikke i år noen høyere status blant spillerne for det de allerede i flere år har omtalt som «europatouren i reising».

Australia til Kina til Marokko

I 2017 begynner touren i Australia 9. februar. Og lander så i Kina etter en måneds pause. En ny måned uten spill, og det er klart for Marokko.

Etter europatourens første turnering i Europa 20. april bærer det så til Kina igjen. Deretter Tyrkia, før det blir turneringer i Europa fra 30. juni fram til begynnelsen av oktober.

De siste to månedene av sesongen skal tilbringes mer eller mindre på reisefot for spillerne: Kina-Abu Dhabi-India-Kina-Qatar-Japan-Dubai.

På den positive siden må det noteres at premiepotten økes, og at elleve av turneringene vil ha mer enn 4,4 millioner korner i potten (500.000 euro).

Ingen europatour i Sverige

Svenskene er i harnisk over at Sverige for andre år på rad ikke har klart å stable Helsingborg Open på beina,. Blant dem som raser finner vi Annika Sörenstam.

— Det er en skam at det finnes en (svensk) herreturnering (på europatouren), men ikke en dameturnering, siteres den tidligere verdenseneren i Svensk Golf.

Sörenstam, som også er Solheim Cup-kaptein i år, mener at Sverige  har en plikt som nasjon til å støtte den unge generasjonen spillere med en egen europaturnering.

Norge har fem spillere med brukbar LET-kategori denne sesongen: Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens og Madelene Stavnar.

Se også: LETs terminliste 2017