Europatouren 2016, 29 turneringer. 2017, 22 turneringer

MÅ REISE MYE: Rookie Madelene Stavnar og resten av europatour-jentene må belage seg på mange timer på reisefot denne sesongen. Foto: Tristan Jones

Riktig nok er det Solheim Cup i år, som tar både tid og ressurser som ellers kunne blitt brukt til LET-turneringer. Men bare 22 turneringer er veldig få.

Fra 29 til 22 turneringer gjør at damenes europatour virkelig har store utfordringer også denne sesongen.

Europatour-sjef Ivan Khodabakhsh får nok heller ikke i år noen høyere status blant spillerne for det de allerede i flere år har omtalt som «europatouren i reising».

Australia til Kina til Marokko

I 2017 begynner touren i Australia 9. februar. Og lander så i Kina etter en måneds pause. En ny måned uten spill, og det er klart for Marokko.

Etter europatourens første turnering i Europa 20. april bærer det så til Kina igjen. Deretter Tyrkia, før det blir turneringer i Europa fra 30. juni fram til begynnelsen av oktober.

De siste to månedene av sesongen skal tilbringes mer eller mindre på reisefot for spillerne: Kina-Abu Dhabi-India-Kina-Qatar-Japan-Dubai.

På den positive siden må det noteres at premiepotten økes, og at elleve av turneringene vil ha mer enn 4,4 millioner korner i potten (500.000 euro).

Ingen europatour i Sverige

Svenskene er i harnisk over at Sverige for andre år på rad ikke har klart å stable Helsingborg Open på beina,. Blant dem som raser finner vi Annika Sörenstam.

— Det er en skam at det finnes en (svensk) herreturnering (på europatouren), men ikke en dameturnering, siteres den tidligere verdenseneren i Svensk Golf.

Sörenstam, som også er Solheim Cup-kaptein i år, mener at Sverige  har en plikt som nasjon til å støtte den unge generasjonen spillere med en egen europaturnering.

Norge har fem spillere med brukbar LET-kategori denne sesongen: Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens og Madelene Stavnar.

Se også: LETs terminliste 2017

 

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.