Foto: Tristan Jones

De tøffe forholdene fortsatte også lørdag i ALGA-turneringen på Australias østkyst. Madelene Stavnar avanserte seks plasseringer etter en runde på par.

16-åringens scorekort i Australia denne lørdagen bestod av fire birdier, to bogeyer, én dobbelbogey og elleve par for par, 73, for dagen og +3 totalt.

Det er ni slag bak vinneren Prima Thammaraks fra Thailand, som hadde ett slag å gå på til ausrarlske Sarah Jane Smith.

Marianne Skarpnord hadde den beste runden av de norske med én under par, 72, lørdag. På kortet stod det tre birdier og to bogeyer, som gir +6 totalt og delt 22.-plass, opp hele 19 plasseringer fra runde 2.

Svart dag for Daffinrud

Tonje Daffinrud hadde ett hull som ødela det meste for henne på Gold Coast-banen. Hull 10 endte i firpelbogey med et åttetall på par-4-hullet.

En dobbelbogey seks hull tidligere hadde satt sitt preg på runden, som ellers også inneholdt to bogeyer og en eneste liten birdie på hull 9 for sju over par, 80. for dagen.

Dermed raste vestfoldingen til +8 og delt 32.-plass på resultatlisten.

Se også: Resultater fra Gold Coast


Runde 2: Daffinrud  og Stavnar holder koken

Det ble en oppløftende andre runde for de tre norske jentene i ALGA-turneringen på Australias østkyst. Tonje Daffinrud  er fortsatt best av våre.

Tonje Daffinrud ligger fast på åttendeplassen i Australia etter tre birdier og fem bogeyer for to over par, 75, fredag.

Med +1 ligger hun sju slag bak den thailandske tetduoen Prima Thammaraks og Pannarat Thanapolboonyar.

Også Madelene Stavnar måtte opp i en 75-runde etter å ha signert for to birdier og fire bogeyer. Med +3 halvveis falt hun én plassering til delt 17.

Marianne Skarpnord stod for den beste norske prestasjonen med par på en tøff dag der bare 16 av spillerne gikk på par eller bedre.

Moss og Rygge-spilleren hadde fire hver av birdie og bogey på kortet, og klarte akkurat cutten på delt 41.-plass med +7.

 


Runde 1: Daffinrud delt åtte, Stavnar delt 16

Tre norske jenter spiller turnering på den australske touren, som oppkjøring til sesongpremieren for europatouren neste uke.

To turneringer i Australia står på programmet for Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og proffdebutant Madelene Stavnar.

De to sistnevnte åpnet best i RACV Gold Coast Challenge på den australske østkysten, med Tonje Daffrud som den fremste.

Vestoldspilleren åpnet med én under par, 72, etter bogery på hullene 1 og 4, etterfulgt av birdier på hullene 8, 12 og 15.

Det gir delt åttendeplass, to slag etter tetduoen Karis Davidson (am) fra Australia og skotske Michele Thomson.

Bra Stavnar-debut i Australia

16 år gamle Madelene Stavnar, også hun fra Vestfold GK, kom seg mer enn velberget gjennom den første runden som profesjonell.

Med én bogey, på hull 5, og resten par, ligger hun på delt 16.-plass etter første runde.

For Marianne Skarpnord ble det en slitsom dag med hele 80 slag på kortet etter Berg og dalbane med fire birdier, sju bogeyer og to dobbelbogeyer. Sju over banens par gir delt 82.-plass.