Heretter får europatouren for kvinner også noe å feire på Norges nasjonaldag. 17. mai starter Turkish Airlines Ladies Open, den første turneringen med radikal omlegging av spilleprogrammet.
17--mai-ny-merkedag-for-kvinnegolf

HISTORISK 17. MAI: Norges nasjonaldag blir også en merkedag i internasjonal golf. Turkish Airlines Ladies Open starter 17. mai, og blir den første store turneringen som avsluttes med fjerde runde på en onsdag.

Det er ingen hemmelighet at kvinnegolf som regel taper i kampen om oppmerksomhet og TV-tid når turneringen går parallelt med viktige herreturneringer.

Dette fører også til mindre interesse fra sponsorer. Og dermed langt mindre penger i premiepotten spillerne kjemper om.

Nå tror imidlertid Ladies European Tour at de kan ha funnet en løsning med sin Onsdag er den nye søndag-vri.

Turkish Airlines Ladies Open blir nemlig historisk som den første turneringen på golfens toppnivå som avsluttes på en onsdag.

På den måten unngår dametouren elegant stevnekollisjon med de store herreturneringene.

Doblet premiepott

Med start søndag 17. mai og finalerunde onsdag 20., har arrangøren klart å få premiepotten opp til 500.000 euro (4,2 millioner kroner), en økning på hele 100 prosent fra fjorårets turnering.

Endringen omfavnes av media så vel som av sponsorer, og er en del av LETs nye markedsstrategi.

Strategien har fått navnet More than a Tour, og turneringen i Tyrkia sendes live til 243 millioner husstander i 60 land, med start mandag klokken 14 norsk tid.

Som et eksperiment vil deler av Turkish Airlines Ladies Open spilles i flomlys.

Det kan bane vei for rene flomlysturneringer i fremtiden, som vil gjøre kvinnegolf enda mer konkurransedyktig ved at det sendes live i beste sendetid på hverdager.

Spillerne positive

I følge en pressemelding fra LET er spillerne generelt veldig positive, og flere gir uttrykk for at omleggingen er en storslått ide.

— Vi får live TV-dekning, som vi begjærer etter, kommenterer europatourens førstedame, Laura Davies fra England.

Davies får støtte for tv-argumentet hos walisiske Amy Boulden. Også franske Gwladys Nocera synes omløeggingen er en god ide, mens skotske Carly Booth omtaler endringen som quite nice.

Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Caroline Martens er norske deltakere i den historiske turneringen.

Marianne Skarpnord starter først av våre på nasjonaldagen, klokken 7.25 norsk tid. Caroline Martens følger klokken 11.23 og Tonje Daffinrud i siste gruppe klokken 11.34.

Se også: Livescoring fra Tyrkia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.