Ett hotell, seks golfbaner, basseng rett utenfor balkongen, spa og fire restauranter er hovedingredienser når Mar Menor selger seg som den nyeste feriedrømmen på Spanias golfkyst. Og ja, kanskje … for en del. 
mar-menor-leverer-nesten-

BUSKLIGNENDE GRESS: El Valle har mengder av waste areas, med mange innplantede gresspartier.
mar-menor-leverer-nesten-

ØRKENBANE: Saurines ligner på Arizona, og er en åpen, lett kupert og med bare et fåtall bunkere i spill.
mar-menor-leverer-nesten-

ET SPØRSMÅL OM HVA MAN LIKER: Turopertør Tele Eckhoff mener Mar Menor er et godt alternativ for langtidsopphold med selvhushold og for dem som setter golf høyest på feriens prioriteringsliste. Foto: Privat

Venner kom hjem fulle av begeistring etter en uke på Mar Menor. Andre i bekjentskapskretsen reiste dit på langtidsopphold for tredje gang.

For en gangs skyld reiste vi derfor uten å lese oss opp på forhånd. Og ble faktisk ganske overrasket.

Resorten, som er et inngjerdet område, ligger en times biltur sør for Alicante. Fra start av var den tenkt som navet i en storsatsing med ni Jack Nicklaus-baner og seks resorter med fra 1500 til 20.000 leiligheter og feriehus per resort.

Totalt var det planlagt nesten 45.000 feriehjem, som en europeisk variant av Arizona.

Etter at seks av banene og 25.000 boenheter var ferdigstilt var imidlertid utbyggerne på god vei mot skifteretten. Da gikk fire banker sammen for å redde det som reddes kunne, og resorten Mar Menor drives nå av det bankeide IRM Golf Experience.

Blandete erfaringer

Golfbanene har klart seg bra, og rundet i fjor 170.000 greenfee, de fleste på Mar Menor-banen. Når det gjelder leiligheter har imidlertid kjøperne litt mer blandet erfaring.

— Ferierende som i sin tid kjøpte leiligheter til 180.000 euro (1,5 millioner kroner), har i dag fått naboer som har betalt rundt 50.000 euro for tilsvarende leilighet, forteller bartenderen i Saurines, en av de andra resorterne.

I vår golfpakke inngikk en romslig torommer med god planløsning, balkong mot bassenget og med utsikt over Mar Menor-banen.

Det litt mer luksuriøse spahotellet ligger på gangavstand i tilknytning til klubbhuset, restaurantene og en matbutikk. Samt enda noen svømmebasseng.

Golfbanen innrammes av lange, terrakottafargede lavblokker og en mengde små pasterllfargede villaer som gir assosiasjoner til Kardemomme by.

Store avstander

Vi hadde fått opplyst at hotellet hadde shuttleservice til de andre banene, og trodde at de lå like i nærheten. Men her dreide det seg om flere mil.

Det ble en halvtime i leiebil for å komme til de to mest interessante banene i greenfeepakken på seks. Så bildet av det store golfparadiset sprakk litt her.

Med tidlig start på dagen og utslag i 9-tiden rakk vi likevel noen timer ved bassenget hver ettermiddag. Hotellet har én litt luksuspreget og dyrere restaurang, én litt enklere japansk, én italiensk, puben og klubbhusrestauranten.

Menyene er helt greie, men kanskje ikke de mest varierte vi har sett. Noen kvelder bys det på musikk og underholdning. Men vi savner nok de tradisjonelle turistbyenes hovedgater med uterestauranter, butikker og et brusende folkeliv.

Norsk turoperatør i Alicante

På en av golfklubbene løper vi på Tele Eckhoff, som driver reisebyrået Spanskan.com i Alicante. Hun forteller om mange fornøyde kunder, som gjerne spiller IRM-banene El Valle, Mar Menor og Saurines.

Men hun forstår også våre innvendinger, og mener at Alicante nok er et bedre alternativ for dem som vil oppleve en litt mer autentisk spansk sommerby.

Mens kameratgjengen som bare har golf i hodet samt ta en øl eller to før en kjapp og rimelig middag, vil sette mest pris på Mar Menor. Som sammen med lignende anlegg også er et klart alternativ for langtidsopphold med egen matlaging.

Mar Menor hovedbanen

For de fleste er Mar Menor hovedbanen, med gangavstand til klubbhuset fra alle hus. Den er en utmerket feriebane med åpen parkkarakter, fairwayer brede som flystriper pluss har greener som er ganske lette å lese.

Vanndammene kan man lett spille rundt, og det er god oversikt fra alle teesteder.

Det er med andre ord ingen bane som gjør grove innhugg i ballbudsjettet. Det er fullbooket omtrent hver eneste dag, og vi ble fortalt at hotellet forsøker å styre gjestene til de andre banene for å lette trykket noe.

Skal du være her én uke, vil de fleste nøye seg med bare to utflukter: Til El Valle og Saurines.

El Valle er helt ok, fortsatt åpen, men ganske kupert med litt vanskeligere greener og flere bunkere i spill. Banens signatur er mengder av waste areas, med mange innplantede gresspartier. Som er halvmeterhøye, tettvoksende og busklignende, og utgjør perfekte gjemmesteder for skjevt slått baller.

Irritasjonen over å ikke finne ballen kan lett gå på bekostning over gleden over en virkelig spennende og morsom layout. Dette er en bane man nok kan lære seg å elske.

Ørkenbane

På Saurines har Nicklaus’ arkitekter tatt steget fullt ut, og anlagt en ørkenbane. Den er åpen, lett kupert og med bare et fåtall bunkere i spill. Men også med mer waste areas enn grønne partier.

Banen er yngre enn El Valle, og gressbuskene har ikke rukket å vokse seg så store at de påvirker spillet i samme grad.

Er du redd for å skrape opp køllene, bør du nok ta med deg et gammelt sett hit; de brune partiene består mer av grus enn av sand. Noen av golfkompisene mente Saurines var den beste blant banene.

Bildet av Arizona komplementeres av klubbhusbaren, som er i smakløs Ville vesten-stil.

Blant de resterende tre banene er La Torre, en kortere bane. Hacienda Riquelme er en utfordring for putteren med greener i flere nivåer og inntil tre meter dype bunkere. Mens Alhama er bygget for eliten med sine 6880 meter og 116 bunkere.

Når vi spør reisearrangør Tele om områdets beste bane, svarer hun Peraleja uten å nøle.

Det var den siste banen Ballestero designet, og som tidligere har strevet med saltholdig vann. Den er nå på bedringens vei, men inngår dessverre ikke i sekspakningen av greenfee.

I tillegg ligger det mange gode baner nær storbyene Murcia og Alicante.

Se også: Mar Menor Golf Resort

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.