Endelig fikk golfpresident Finn H. Andreassen møte toppidrettssjef Tore Øvrebø til debatt. Etter en rolig innledning steg temperaturen i NRKs Dagsnytt Atten. SE INNSLAGET.
--151--dere-sitter-bak-nedrullede-gardiner-

TEMPERATUREN STEG: Etter en rolig start gikk det livligere for seg da toppidrettsjef Tore Øvrebø (t.v.) møtte golfpresident Finn H. Andreassen til debatt i Dagsnytt Atten med Fredrik Solvang som programleder.

— Dere sitter bak nedrullede gardiner på Olympiatoppen! tordnet Finn H. Andreassen mot toppidrettssjef Tore Øvrebø da debatten i Dagsnytt Atten på NRK torsdag kveld endelig tok fyr.

— Det er masse hemmelig(hetsskremmeri), og vi får ikke vite hva som skjer, fortsatte golfpresidenten.

Øvrebø var, naturlig nok, ikke enig med Andreassen i at Olympiatoppen jobber i det skjulte. Samtidig som han også vegret seg for å fortelle hva de 42 millionene Olympiatoppen har i årlig forsknings- og utviklingsbudsjett egentlig går til.

Prestasjoner måles feil

— Dere måler det beste fra store øvelser i små idretter, der det er masse medaljer å ta, mente Andreassen om Olympiatoppens påstand om at Norge er av verdens beste idrettsnasjoner.

Og eksemplifiserte dette med at det utdeles 36 medaljer i miniidretten ski, mot tre i ishockey, verdens største vinteridrett.

Øvrebøs forsvarte seg med at Olympiatoppen prioriterer de idrettene som er viktige for Norge, og at det gjør alle land:

— For eksempel (i) Korea, der prioriteres golf høyt fordi de har over halvparten av topp-50 på verdensrankingen for damer.

Det var generelt ikke mye de to debattantene var enige om. Annet enn Andreassens etterlysning av overføring av Olympiatoppens spisskompetanse, opparbeidet gjennom mange år, til flere idretter.

— Det er en veldig fin oppfordring, svarte toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Du kan se hele debatten ved å følge linken under til Dagsnytt Atten. Golfdebatten kom som femte punkt i sendingen, og startet klokken 18.21.

Se også: Dagsnytt Atten torsdag 12. februar

Les også: Golfpresidenten støttes av stadig flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.