Med seks slag på hull 11, et par-3-hull, var Tonje Daffinrud i realiteten ute av kampen om en topplassering i RACV Ladies Masters på den australske Gullkysten. Men delt 16.-plass er mer enn godkjent i europatour-debuten.
trippelbogey-sendte-daffinrud-ut-av-toppen

MÅTTE SE LANGT ETTER SEIEREN: Tonje Daffinrud fikk trippelbogey på hull 11, og falt fra teten til delt f16.-plass i europatour-debuten i RACV Ladies Masters på Royal Pines GC på Gold Coast i Australia.

trippelbogey-sendte-daffinrud-ut-av-toppen

Turnering: RACV Ladies Masters
Dato: 12. – 15. februar
Bane: Royal Pines GC, Gold Coast, Australia, par 73, 6001 meter
Premiepott: 2,2 millioner kroner, hvorav 330.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Cheyenne Woods
Norske deltakere: Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Tonje Daffinrud

Med to hver av birdie og bogey ellers på kortet, ble det tre over par, 76, for dagen for Tonje Daffinrud.

Men selv uten trippelbogeyen ville 23-åringen med -3 endt på delt femteplass, fire slag bak vinneren Su-Hyun Oh fra Sør-Korea.

Nå ble det delt 16.-plass i stedet. Når den verste skuffelsen over å falle ut av toppkampen har lagt seg er Tonje Daffinrud sikkert enig i at hun likevel kan være bekjent av sin debut som europatour-spiller.

Marianne Skarpnord avsluttet med sin tredje én over par 74-runde på rad, og endte på delt 26.-plass med +3. Caroline Martens ble delt 56 med +11 etter tre over par, 76, søndag.

Se også: Resultater fra RACV Ladies Masters


Runde 3:
Daffinrud kjemper om seieren i Australia

I sin aller første turnering som europatourspiller er 23 år gamle Tonje Daffinrud ett slag bak teten med én runde igjen av RACV Ladies Masters på den australske Gullkysten.

Etter en runde på én under par, 72, avanserte Tonje Daffinrud, som ble proff i juli i fjor, fra delt syvende- til delt fjerdeplass med -3.

Vestfold-spilleren deler tredjeplassen med australierne Su-Hyun Oh og Rebecca Artis.

At Daffinrud er i god form for tiden, er det ingen som helst tvil om. Men det er likevel veldig mye som skal klaffe for at hun står øverst på seierspallen når siste putt er satt på Royal Pines GC søndag morgen norsk tid.

22 spillere innen fem slag

Resultattavlen er pakket tetter enn hagl, der hele 22 spillere ligger innen fem slag.

Teten utgjøres av trioen Holly Clyburn og Charlie Hull fra England samt Eun Woi Choi fra Sør-Korea, ett slag foran Daffinrud & co.

Som jages av tre spillere på -2, tre på -1, fem på par og fem på +1.

Det skal heller ikke utelukkes at Marianne Skarpnord kan blande seg i toppkampen, hun ligger på delt 23.-plass ,med +2, seks slag bak teten etter +en over par, 74, lørdag.

Caroline Martens, som åpnet så sterkt med -3 på tredjeplass, er hektet helt av med +8 etter sju over par, 80, lørdag.

Golf-Norge setter imidlertid sin lit til Tonje Daffinrud, som kan bli historisk: Etter det Golferen.no erfarer, har ingen kvinne klart å vinne sin debutturnering som eurpatour-spiller.

— Jeg gleder meg veldig til i morgen! Jeg føler meg veldig forberedt. Jeg kommer til å gjøre akkurat det samme jeg har gjort de andre dagene, så får vi se hva det holder til, sa Daffinrud til Norsk Golf etter runden.


Runde 2:
Daffinrud seiler opp i Australia

Tonje Daffinrud imponerte med en bogeyfri tre under par 70-runde i europatour-premieren RACV Ladies Masters. Det er ikke minst også gledelig at alle de tre norske jentene klarte cutten.

Tre birdier, den siste på andrerundens siste hull, sendte Tonje Daffinrud inn i topp-10 på Royal Pines GC på den australske Gullkysten.

Med tre under for dagen, og -2 totalt, er debutanten fra Tønsberg på delt sjuendeplass, fire slag fra pallen og sju slag bak ledende Rebecca Artis fra Australia.

— Det føltes ganske solid der ute i dag. Signerte for en bogeyfri 70-runde (-3), skriver 23-åringen på sin Facebook-profil.

— Likevel følte jeg at jeg la igjen et par slag der ute, og jeg er oppstemt med tanke på morgendagen, legger hun til.

De to øvrige norske jentene deler 29.-plassen på +1; Marianne Skarpnord etter én ov er par, 74, og Caroline Martens etter fire over par, 77.


Runde 1:
Martens i tetkampen i Australia

Tre norske jenter stiller til start i europatour-premieren RACV Ladies Masters. Caroline Martens kom best i gang på delt tredjeplass med -3. Marianne Skarpnord er på par og debutant Tonje Daffinrud på +1.

Det stod fem birdier, tre på frontnine og to på backnine samt en bogey på hver banehalvdel, på kortet Caroline Martens signerte på Royal Pines GC på den australske Gullkysten.

Resultatet betyr en solid oppmuntring etter forrige ukes oppkjøring i Victoria Open, der to over par var hennes beste score på vei mot delt 51.-plass.

Martens har ikke fulle spillerettigheter i årets sesong etter en misset putt på under en halvmeter på siste hull i LETs Q-School i desember, men hennes begrensede kategori kommer likevel til å gi plass i rundt 20 av årets 25 LET-turneringer.

Les også: Martens helt knust

Nå ligger hun ett slag etter den sørkoreanske lederduoen, tenåringene Su-Hyun Oh og Eun Woo Choi.

Også Skarpnord henger med

Forrige ukes vinner i Victoria Open på den australske touren, Marianne Skarpnord, henger også brukbart med på sin 22.-plass etter par, 73, med tre hver av birdie og par.

Debutanten Tonje Daffinrud måtte opp i ett slag mer enn Moss og Rygge-spilleren etter fire bogeyer og tre birdoier på delt 34.-plass.

— Et av målene for sesongen er å prøve å bli rookie of the year (årets nykommer), sa Daffinrud til Aftenposten.no før debuten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.