Golfpresidenten støttes av stadig flere

Etter halvannet år uten respons internt i idretten, bestemte Finn H. Andreassen seg for å ta Olympiatopp-debatten i offentlighet. Nå stiller stadig flere idrettstopper seg bak golfpresidenten.

golfpresidenten-st-ttes-av-stadig-flere


FORSØKT Å TA DEBATTEN INTERNT: Etter å ha forsøkt å ta debatten om Olympiatoppens fordeling av midler internt, går Finn H. Andreassen nå ut med den i det offentlige rom. Og får stadig mer støtte i Idretts-Norge.

— Jeg har forsøkt å kjøre saken internt i idrettens organer, men ikke fått noe respons, sier Finn H. Andreassen til Golferen.no om hvorfor han gikk ut i VG tirsdag med knallhard kritikk av Olympiatoppens fordeling av midler.

Les også: Olympiatoppen ønsker ikke noen debatt

Andreassen billedlegger sin kritikk med å vise til at ski mottar et titall millioner i årlig støtte mens golfidretten avspises med smuler.

— Det er derfor (manglende intern respons, red. anm.) det er så viktig å ta debatten i det offentlige rom, fortsetter Andreassen.

Vil ha debatt på idrettstinget

— Jeg følger ingen spesiell strategi, annet enn at jeg vil ha debatten opp på Idrettstinget i begynnelsen av juni, sier golfpresidenten.

Olympiatoppen teller antall medaljer som grunnlag for støtte. Mange småidretter har enormt mange øvelser, og antallet medaljer florerer.

— Olympiatoppen deler ut for mye penger basert på magefølelse. De har gitt mye midler til idretter som deler ut mange medaljer, sier Andreassen, og påpeker at fire av verdens største idretter ikke er olympiske idretter.

Mangel på ydmykhet

I sin kronikk i VG raljerer Andreassen over Olympiatoppens fremstilling av Norge som en stor idrettsnasjon.

Og at toppidrettssjef Jarle Øvrebø i sin nyttårskronikk bruker tvilsomme kilder for å dokumentere Norges påståtte storhet.

— Jeg har fått mange henvendelser fra folk som er enig med meg i idretten. Både fra tidligere eliteutøvere og fra ledere i en rekke særforbund, forteller Andreassen.

Mange av dem står fram i VG med sin støtte til golfpresidenten. Blant dem Bjørge Stensbøl, Yngar Hallén og Johan Kaggestad.

Sistnevnte går i onsdagens VG så langt som å hevde at Øvrebøs påstand om at Norge er verdens nest beste idrettsnasjon er mangel på ydmykhet.

Les også: Mangel på ydmykhet — Kaggestad i VG onsdag

Les også: Norge er ingen stor idrettsnasjon

Er Norge en av verdens ledende idrettsnasjoner? Si din mening i kommentarfeltet under eller på Golferen.no sin Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 27. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×