Etter halvannet år uten respons internt i idretten, bestemte Finn H. Andreassen seg for å ta Olympiatopp-debatten i offentlighet. Nå stiller stadig flere idrettstopper seg bak golfpresidenten.
golfpresidenten-st-ttes-av-stadig-flere

FORSØKT Å TA DEBATTEN INTERNT: Etter å ha forsøkt å ta debatten om Olympiatoppens fordeling av midler internt, går Finn H. Andreassen nå ut med den i det offentlige rom. Og får stadig mer støtte i Idretts-Norge.

— Jeg har forsøkt å kjøre saken internt i idrettens organer, men ikke fått noe respons, sier Finn H. Andreassen til Golferen.no om hvorfor han gikk ut i VG tirsdag med knallhard kritikk av Olympiatoppens fordeling av midler.

Les også: Olympiatoppen ønsker ikke noen debatt

Andreassen billedlegger sin kritikk med å vise til at ski mottar et titall millioner i årlig støtte mens golfidretten avspises med smuler.

— Det er derfor (manglende intern respons, red. anm.) det er så viktig å ta debatten i det offentlige rom, fortsetter Andreassen.

Vil ha debatt på idrettstinget

— Jeg følger ingen spesiell strategi, annet enn at jeg vil ha debatten opp på Idrettstinget i begynnelsen av juni, sier golfpresidenten.

Olympiatoppen teller antall medaljer som grunnlag for støtte. Mange småidretter har enormt mange øvelser, og antallet medaljer florerer.

— Olympiatoppen deler ut for mye penger basert på magefølelse. De har gitt mye midler til idretter som deler ut mange medaljer, sier Andreassen, og påpeker at fire av verdens største idretter ikke er olympiske idretter.

Mangel på ydmykhet

I sin kronikk i VG raljerer Andreassen over Olympiatoppens fremstilling av Norge som en stor idrettsnasjon.

Og at toppidrettssjef Jarle Øvrebø i sin nyttårskronikk bruker tvilsomme kilder for å dokumentere Norges påståtte storhet.

— Jeg har fått mange henvendelser fra folk som er enig med meg i idretten. Både fra tidligere eliteutøvere og fra ledere i en rekke særforbund, forteller Andreassen.

Mange av dem står fram i VG med sin støtte til golfpresidenten. Blant dem Bjørge Stensbøl, Yngar Hallén og Johan Kaggestad.

Sistnevnte går i onsdagens VG så langt som å hevde at Øvrebøs påstand om at Norge er verdens nest beste idrettsnasjon er mangel på ydmykhet.

Les også: Mangel på ydmykhet — Kaggestad i VG onsdag

Les også: Norge er ingen stor idrettsnasjon

Er Norge en av verdens ledende idrettsnasjoner? Si din mening i kommentarfeltet under eller på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.