Wyndham Clark. (Foto: Wikimedia Commons)

Wyndham Clarke i ledelsen på Pebble Beach etter ny banerekord.

Wyndham Clark tok historiens lavest score på Pebble Beach – en imponerende 60-runde – på den tredje runden av AT&T Pebble Beach Pro-Am.

Det var på de først 9 hullene han gjorde mesteparten av jobben, med 28 slag, og hele 50 meter med hullede putter.

Etter halvspilt runde fortsatte U.S. Open 2023-vinneren birdie-rekka på hull 10 og 11.

På det 12. hullet røk han på en bogey, men stoppet blødningen med enda en lang putt, denne gangen fra greenkanten. Med birdie også på de to påfølgende hullene var det tydelig at Clarke igjen kunne friskmeldes, og sjansene for en 50-tallsrunde lå i luften.

På alle de tre siste hullene hadde han gode putter, midt i linja, som kunne tatt ham til 50-tallet, men hver gang ble det bare noen cm for kort.

60 slag er også karrierebeste for U.S. Open 2023-vinneren, og hele to slag bedre enn den gamle banerekorden delt av fire spillere.

Niemann 59 slag på LIV Golf Mayakoba

På sesongåpning på LIV-touren derimot, ble 60 grensen sprengt denne helgen, av Joaquin Niemann da han gikk 59 slag på Mayakoba.

Viktor ligger langt bak

Etter tredje runde er Viktor Hovland på 3 under par, noe som setter ham på 59. plass, på siste halvdel av ledertavlen.

Hovland som vanligvis er veldig presis med jernene, har misset en del greener, og måttet jobbe uvanlig mye for å redde par.

Dårlig vær kan sette stopper for siste runde

På grunn av det dårlige været som er meldt søndag og mandag, knyttes det spenning til om siste runde av turnering blir avlyst eller ikke.