En firpelbogey slo et for stort hull i Caroline Westrups båt til at hun klarte å tette det på de resterende tolv hullene av LPGA International i Daytona Beach i Florida. Dermed falt Bærum-spilleren ut av topp-20.
westrup-felt-av-firpel

FELT AV FIRPEL: Bærum Golfklubbs Caroline Westrup falt fra delt 17.- til delt 35.-plass etter firepel (fire over par) på hull 6 i Q-School-finalen på LPGA Invitational i Daytona Beach. De fire slagene kostet henne LPGA-kortet for 2015.

westrup-felt-av-firpel

SKIKKELIG NEDTUR: Som i fjor ble det med fire runder for Marita Engzelius i Q-School-finalen på LPGA Invitational i Daytona Beach. Med +10 endte hun åtte slag bak cutten, som ble satt før siste runde.

Etter åpning med bogey-birdie-birdie så alt lyst ut for Caroline Westrups ambisjon om å sikre seg fulle spillerettigheter på LPGA kommende sesong.

Hull 6 endte i midlertid i åtte slag på par-4-hullet, og 28-åringen raste fra én under for dagen til tre over.

En bogey på hull 10 og en dobbel på hull 13 ble de siste spikerne i kisten for Westrup, som endte på seks over par, 78, for dagen og par totalt på delt 35.-plass.

Det betyr at hun havner i den lavere kategori 17 på LPGA i 2015. Det er den samme kategorien hun har hatt i år, og som ga start i ti LPGA-turneringer.

— Sesongen min er offisielt over, og jeg fikk status på LPGA kommende sesong, kommenterer Caroline Westrup på sin Facebook-side, og fortsetter:

— Jeg kunne ikke gjort det uten min søster (Emelie) på bagen. Det var en tøff uke, og jeg kan ikke takke henne nok.

Danske Therese Kolbæk ble den eneste skandinav i topp-20 ved å ta det ellevte LPGA-kortet. Louise Stahle fra Sverige havnet i samme kategori som Westrup. Marita Engzelius fra Oslo GK misset cutten etter fire runder.

Se også: Resultater LPGA Q School Stage III


Runde 4:
Westrup foran nervepirrende finalerunde

Før den siste og avgjørende runden på LPGA International i Daytona Beach i Florida ligger Caroline Westrup akkurat på riktig side av grensen til å sikre LPGA-kortet.

Lørdag ble det én under par, 71, for Caroline Westrup. Det gir 28-åringen fra Bærum -6 og delt 17.-plass med 18 hull igjen å spille.

Lørdag lå Westrup én over par for dagen fra hull 2 til og med 16. Birdie på begge de siste hullene reddet dagen, og kan være gull verdt når LPGA søndag kveld deler ut 20 sine tourkort.

Dersom lørdagens stilling skulle være sluttstillingen, ville det bety at Bærum GK ville få sin første LPGA-spiller med fulle rettigheter.

De fem jentene på delt 20.-plass måtte da ut i omspill om den siste plassen, mens plasseringene 21 til 45 gir en lavere kategori med plass i noen turneringer.

Blant dem vil ikke Marita Engzelius befinne seg. Oslojenta gikk inn i Q-School full av håp. Men måtte forlate turneringen etter fire runder med +10 på delt 116.-plass etter én over par, 73, lørdag.


Runde 3:
Westrup nærmer seg, Engzelius hektet av

Med tre under par, 69, avanserte Caroline Westrup til delt ellevteplass med to runder igjen på LPGA International i Daytona Beach, Florida. For Marita Engzelius fortsatte nedturen.

Med fem under par totalt etter runder på par onsdag, -2 torsdag og -3 fredag etter fem birdier og to bogeyer, cruiser Bærum-spiller Caroline Westrup videre mot LPGA i Q-School i Florida.

De 20 beste etter siste runde søndag får fulle spillerrettigheter på LPGA 2015, mens 21 til 45 får begrensede rettigheter.

Marita Engzelius fra Oslo GK kan imidlertid belage seg på hjemreise allerede etter fjerde runde lørdag. Da settes cutten ved de 70 beste og like. Opp dit har Engzelius hele sju slag fra sin delte 125.-plass etter tre over par, 75, fredag.


Runde 2:
Westrup avanserer, Engzelius faller av

Under den andre kvalikrunder for LPGA gikk Caroline Westrup og Marita Engzelius hver sin vei på resultatlisten på LPGA International i Daytona Beach, Florida.

Med en runde på to under par, 70, og -2 totalt etter fire birdier og to bogeyer er Bærum-spiller Caroline Westrup i god posisjon med fire runder igjen av Q-School.

28-åringen klatret halvveis mot toppen fra sin delte 46.-plass til delt 23.-plass, ett slag bak topp-20 og tourkortet.

Marita Engzelius hadde derimot en meget tung dag på banen med seks bogeyer og bare én birdie for fem over par, 77, for dagen og +6 totalt.

Det ga et fall på 44 plasseringer til delt 116.-plass. Nå har hun to runder på seg til å klare cutten for de 70 beste og like.

Likevel spørs det om ikke veien til et tourkort etter fem runder begynner å bli i overkant lang for Oslo-spilleren. Etter to runder er gapet allerede ni slag.

Se også: Leaderboard LPGA Q School Stage III (Resultatene publiseres etter avsluttet runde.)


Runde 1:
Westrup og Engzelius litt bak skjema

Etter den første av fem kvalikrunder for LPGA kommende sesong er Caroline Westrup og Marita Engzelius henholdsvis to og tre slag bak skjema for tourkortet.

Det står om en plass i topp-20 i ukas kvalikturnering for Caroline Westrup fra Bærum GK og Marita Engzelius fra Oslo GK.

Topp-20 gir nemlig kategori 12 og fulle spillerettigheter kommende LPGA-sesong, som med 33 turneringer blir den mest omfattende på mange år.

Det utvidete turneringsprogrammet gjør at også plasseringer mellom 21 og 45, som gir kategori 17, kan være verdifull.

Et større turneringsprogram fordelt på samme antall spillere gir nemlig de lavere rangerte spillerne flere starter i LPGA-turneringer.

Etter første runde går topp-20 ved -2, topp- 45 ett slag bak der igjen.

Caroline Westrup ligger på delt 45.-plass med par etter én hver av birdie og bogey og resten par.

Marita Engzelius’ scorekort inneholdt fire birdier, tre bogeyer og én dobbelbogey for én over par, 73, og delt 72.-plass, sju slag bak ledende Casey Grice fra USA.


Før turneringen:
Engzelius: — Aldri hatt bedre forutsetninger!

Onsdag starter Marita Engzelius’ sesonginnspurt i jakten på en LPGA Tour-billett. «Jeg har aldri hatt bedre forutsetninger for å lykkes», sier hun til Golferen.no før det første av de 90 hullene i Florida.

— Jeg har vært i Orlando den siste måneden, og trent på Bay Hill, forteller Marita Engzelius fra LPGA International i Daytona Beach nordøst i Florida.

Der er Oslo-jenta én av 144 spillere som håper å bli sittende igjen med et av de gjeveste kortene i damegolf: Tourkortet til LPGA Tour.

— Spillet føles bra, og jeg har forberedt meg svært godt på alle måter, sier hun før de fem rundene på Hills- og Jones-banene ved LPGA International.

I 2012 var 26-åringen bare ett slag fra å sikre seg LPGA-kortet. Mens det i fjor bar ut av kvaliken etter fire av de fem rundene.

— Jeg har jobbet veldig målrettet og bevisst mentalt (i oppkjøringen), og føler jeg aldri har hatt bedre forutsetninger for å lykkes. Men Q-school er Q-school så man vet aldri, slår Engzelius fast. Og legger til at hun gleder seg til alvoret starter.

Ikke eneste fra Norge

Marita Engzelius er ikke den eneste fra en norsk golfklubb på startstreken i Daytona Beach denne uken.

Caroline Westrup fra Bærum GK er imidlertid fortsatt svenske statsborger, og får sitt norske statsborgerskap januar.

Westrup har med seg lillesøster Emelie på bagen denne uken. Hun er også proff fra Bærum GK, og spiller på Nordea Tour.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.