Også den siste runden ab av Lag-VM bød på mye godt notsk spill. Viktor Hovland slo til med en seks under par 67-runde, og spilte seg inn i Topp 10. Også Kristoffer Reitan og Jarle Volden avanserte.

Med -6 og -4 som tellende scorer i lagkampen bød også  siste dag i VM-uken på god norsk fremgang. Ambisjonen før siste runde var å ta norsk medalje for første gang. Med -32 etter de fire tellende dagene havnet imidlertid Norge fire slag pallen.

Danmark, ved de eneggede tvilingene Nicolaj og Rasmus Høygaard samt John Axelsen tok en strålende seier med -39 etter å ha avsluttet med -13 siste dag. Det ga dem ett slags seier over USA. som er den minste seiersmarginen på 50 år, Spania tok bronsen, to slag bak amerikanerne.

Danmark har vært med i World Amateur Team Championship 24 ganger, men aldri sikret seg Eisenhower Trophy-pokalen  tidligere.

— Dette er en en drøm som går i oppfyllelse for oss alle. Dette det er største lagturneringen det går an vinne, og å få gjøre det sammen med Rasmus er helt perfekt, sier Nicolai Højgaard til Golf Digest.

Norge hadde New Zealand tre slag foran seg på fjerdeplass, mens vi delte femteplassen med Italia og Thailand.

Alle de norske avanserte individuelt

Seks under par 67-runden til Viktor Hovland ga ham -15 og delt åttendeplass på den individuelle resultatlisten. Den ble vunnet av spanjolen Aleajandro Del Rey på -23, ett slag foran japaneren Takumi Kanaya.

Med fire under par, 69, ble det klatring også for Oslo-spillerne Kristoffer Reitan og Jarle Volden. Til henholdsvis delt 24.-plass med -12 og delt 46.-plass med -8.

Neste VM spilles i 2020 på Hong Kong Golf Club i Hongkong.

Les mer: VMs hjemmeside


Dag 3:  Kjemper om med medalje

Det løsnet for våre under dag tre av Lag-VM. Viktor Hovland og Kristoffer Reitan tok ansvar, og doblet den norske scoren fra -11 til -22. Før lørdagens finale ligger Norge fem slag bak pallen.

En medalje som kronen på verket i VM-uken vil være en fantastisk norsk prestasjon etter en hel del grums de første par dagene. Men det norske laget har utfylt hverandre bra, og hver dag har to av spillerne levert varene.

Før lørdagens finalerunde ligger Norge på delt sjuendeplass med -22 sammen med Italia. Femteplassen fra forrige VM, i Mexico i 2016, er tidenes beste norske VM-prestasjon. Norge har fire slag opp til femteplassen, som deles av Danmark og Italia på -26. Ett slag foran det igjen finner vi tre land på delt andreplass: Thailand, Spania og USA. Mens New Zealand på toppen av listen har -30.

Norges lagleder i VM, Niklas Diethelm, avslører overfor Norsk Golf at den norske ambisjonen er å komme hjem med medalje:

— Hvis vi fortsetter å slå som vi gjør og klikker helt med putteren, så kan dette bli gøy. Vi har fint trykk i laget nå, og ser frem mot å jakte medalje i morgen!

Hovland og Reitan avanserte kraftig

Viktor Hovland spilte  Montgomery-banen på sju under par, 65, fredag. Med -2 i bagasjen fra de første to rundene ligger Miklagard-spilleren på delt 22.-plass på den individuelle resultatlisten med -9.

Kristoffer Reitan spilte tredjerunden på fire under par, 68, og har -8 på delt 29.-plass. Jarle Volden kom inn på én over par, 73, og ligger på delt 52.-plass med -4.


Dag 2: Norge holder stillingen

Dag to av herrenes Lag-VM ble på både nesten lik og litt annerledes for Norge. Laget falt litt tilbake mens Jarle Volden avanserte kraftig mens Viktor Hovland falt markant på individuelle listen.

Den norske lagscoren på Montgomery-banen ble -6 den andre spilledagen i VM-uken. Med fire under par, 68, av Jarle Volden og to under par, 70, av Kristoffer Reitan som tellende resultater.

Det plasserer Norge på delt 14.-plass i VM-kampen med -11. Som er fire slag bak Topp 10 og syv slag bak Topp 5. New Zealand har overtatt ledelsen på -20, ett slag foran Danmark, Thailand og Irland.

den individuelle listen er Jarle Volden nå vår bestemann med -5 på delt 31.-plass. Kristoffer Reitan er delt 39 med -4 mens Viktor Hovland har plassert seg på delt 61.-plass -2 etter å ha gått andre runde på par.

 


Dag 1: Åpnet på tolvteplass

Herrenes Lag-VM startet onsdag, og Norge kom pent i gang. De tre norske gikk under par, og laget overnatter på tolvteplass. Danmark imponerer, og leder med to slag på -12 etter første dag.

Norge åpnet VM-uken på O’Meara-banen, der Viktor Hovland fra Miklagard Golf kom best i gang blant våre med tre under par, 70. Som gir ham delt 19.-plass på den individuelle resultatlisten, seks slag bak ledende John Thomas Rayhan fra India.

Kristoffer Reitan fra Oslo GK åpnet på delt 33.-plass med -2, mens klubbkamerat Jarle Volden overnatter på delt 46.-plass med -1.

Vil kjempe i teten i VM-uken

Etter femteplassen med -17 i Mexico-VM for to år siden er det et offensivt norsk lag som spiller VM på Carton House-banene, forsikrer lagledelsen på Facebook fra Dublin: 

— Viktor, Jarle og Kristoffer skal kjempe om å bli det beste norske laget noen gang. Norge ble nummer fem for to år siden. Vi ser at sjansen finnes (i år), men det er mange bra lag med.

Det er de to beste scorene hver dag som teller i VM-kampen. Med tellende score på -3 og -2 har Norge -5. Som er et godt utgangspunkt for de tre neste rundene. Norge ligger bare ett slag bak Topp 10 og to slag bak Topp 5 etter den første av fire runder.

Med -12 har Danmark to slags ledelse til vertsnasjon Irland og tre slag til India og Sveits på delt tredjeplass. 72 land deltar med lag i VM