Langs siste hull på Soon Golfbane, på knausen bak tomten til det nye klubbhuset, er 16 leiligheter snart innflytningsklare. Utbyggeren mener flere golfklubber bør kopiere ideen.
vil-gi-deg-norges-flotteste-golf-utsikt

FANTASTISK UTSIKT: Utbygger Fred Inge Thomassen viser stolt fram utsikten fra det nye boligprosjektet på Soon Golfbane. Her fra stuen fra en av de fem ledige leilighetene.

vil-gi-deg-norges-flotteste-golf-utsikt

NATURSKJØNT OG FREDELIG: Boligprosjektet på Soon Golfbane dreier seg om alt annet enn fortetning. Her er det fredelig natur på alle kanter, og utsikt helt til Jeløya i Moss.
vil-gi-deg-norges-flotteste-golf-utsikt

LEDIG I ANDRE ETASJE: Alle de gjenværende fem ledige leilightene ligger i andre etasje. Boarealet er 103 kvadratmeter, og leilighetene i hvert hus er speilvednte mot hverandre.

vil-gi-deg-norges-flotteste-golf-utsikt

GLEDER SEG: Soon-medlem, og ivrig golfer, Øivind Solberg la villaen 3-4 kilometer unna ut for salg, og flytter inn i det høyre huset i august-september.

16 eksklusive selveierleiligheter bygges nå ved Soon Golfbane, hvorav 11 allerede er solgt. For golfklubben betyr det kjærkomne inntekter til å endelig få bygget et permanent klubbhus.

Mens boliger på golfbaner er noe vi forbinder med utlandet, mener utbygger, og golfer, Fred Inge Thomassen at det slett ikke behøver å være slik

Tomter på golfbanens område er en skjult ressurs for golfklubbene, som kan bedre, eller redde, klubbens økonomi også når klubben bare leier området.

Bruk gjerne samme oppskrift

— Da jeg kom hit første gang og så den lille knausen langs siste hull, tenkte jeg «her må det være fantastisk å bygge boliger», sier Fred Inge Thomassen i Brødrene Thomassen Bygg AS.

Thomassen, som også er sponsor i klubben, ble svært positivt overrasket over mottakelsen ideen hans fikk.

— Med en gang vi lanserte prosjektet, ble vi møtt med et wow!. Og jeg er imponert over at politikerne torde å si ja. Vi begynte å selge ved påsketider i fjor, og hadde allerede solgt seks-sju leiligheter da vi satte byggingen i gang, forteller han.

Boligprosjektet ble til som følge av et meget nært samarbeid mellom grunneier, golfklubben, utbyggeren og kommunen fram til reguleringsplanen ble vedtatt.

— Vi fikk kjøpe tomten av grunneier, og kjøpte klubben ut av leiekontrakten, forklarer Thomassen når vi spør hvordan klubben har tjent penger på prosjektet.

Thomassen legger til at han mer enn gjerne bistår med erfaring, råd og tips til golfklubber som ønsker å gjøre det samme.

Høy standard

De 16 leilighetene er fordelt på fire hus med fire sydvendte 103 kvadratmeter store leiligheter i hvert hus. Leilighetene er identiske, bare speilvendt mot hverandre.

— Det er et unikt konsept med meget høy standard, reklamerer utbygger Thomassen

— Blant annet to flislagte bad, peisfyring, kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens, gulvvarme og stor frihet når det gjelder innredningsdetaljer og overflater, forteller han.

Prisene er 5,3 til 5,9 millioner, og de fem usolgte leilighetene er alle i andre etasje, med den beste utsikten.

Utsikten over golfbanen fortsetter sørover utover Sonskilen, med Jeløya i det fjerne. Det er gangavstand til Son sentrum, men samtidig rolig og tilbaketrukket.

«Måtte bare slå til

— Jeg måtte jo bare slå til da disse leilighetene skulle bygges, sier 70-åringen Øivind Solberg, som er i ferd med å putte ut på hull 9 når Golferen treffer ham.

— Jeg flytter inn i august-september, og flytter bare 3-4 kilometer fra eneboligen på den andre siden av Son, forteller han.

— Dette er akkurat den typen prosjekter Golf-Norge trenger, supplerer driftssjef Max Wahlqvist i baneselskapet Soon Golf AS når vi møter ham i den provisoriske klubbhusbrakken.

Ledelsen i klubben og baneselskapet ser fram til å kunne flytte inn i et permanent klubbhus, som blir bygget på sjøsiden av boligene.

Leilighetene selges som selveierleiligheter uten noen binding til golfanlegget. Hittil er fordelingen rundt 60/40 golfere/ikke golfere blant de solgte leilighetene. Megler er Boa Eiendomsmegling Moss.

Se også: Soon GK hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.